Bugatti Bolide a fost votat cel mai frumos hypercar din lume

de Alexandru Monenciu
Marti, 05.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un juriu format din designeri cu experiență a votat Bugatti Bolide ca fiind cel mai frumos hypercar din lume. Producția acestui model este limitată la 40 de exemplare, iar livrările sunt programate să înceapă în 2024.

Constructorul francez de automobile a prezentat conceptul Bolide în octombrie 2020. Interesul major, arătat de clienți, i-a făcut pe cei de la Bugatti să dezvolte o versiune de producție, pe care au lansat-o aproape un an mai târziu.

Aceasta va fi replicată în doar 40 de exemplare, fiecare având un preț de pornire de 4 milioane de euro. Unde mai pui că mașina cu 1.600 de cai putere poate fi condusă numai pe circuit, așadar viitorii proprietari nu se vor putea lăuda cu ea pe străzile din Monaco sau Paris.

Acum, un juriu format din designeri renumiți a desemnat Bugatti Bolide ca fiind cel mai frumos hypercar al lumii, în cadrul celei de-a 36-a ediții a Festivalului Auto Internațional de la Paris.

Modelul francez s-a bătut pentru titlu cu alte patru hypercar-uri, ale căror nume nu a fost dat publicității. Se știe doar că mașinile din această categorie trebuiau să îndeplinească câteva criterii, inclusiv să fie produse în serie, să coste peste 60.000 de euro, să aibă un design sportiv și perfomanțe impresionante.

Achim Anscheidt, directorul de design de la Bugatti, recunoaște că Bolide a fost cu adevărat o provocare pentru echipa de design, căreia îi și dedică acest premiu.

via Bugatti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru