Bugatti Centodieci, cu un pas mai aproape de producție. A parcurs peste 50.000 de kilometri în teste

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 30.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti Centodieci este cu un pas mai aproape de intrarea în producție. Prototipul tocmai a finalizat ultima sesiune de teste, parcurgând în total peste 50.000 de kilometri de-a lungul timpului.

Bazat pe modelul Chiron, Bugatti Centodieci este un omagiu adus legendarului EB110. Producția va fi limitată la doar 10 exemplare, fiecare având un preț de pornire de 8 milioane de euro.

Pentru a se asigura că noul model este demn de sigla Bugatti, constructorul din Molsheim a testat îndelung prototipul. În total, acesta a parcurs peste 50.000 de kilometri, cu o medie de 1.200 de kilometri pe zi. A fost testat în diverse scenarii, inclusiv la temperaturi extreme, pe autostradă sau în trafic bară la bară.

Acum, noul Centodieci a completat ultima sesiune de teste. Aceasta a avut loc pe circuitul Nardo din Italia, acolo unde hypercar-ul francez a putut rula cu viteză maximă. Cu alte cuvinte, 380 km/h.

La fel ca Chiron, Centodieci este echipat cu un motor W16, quad-turbo, de 8.0 litri. În cazul acestuia din urmă, unitatea dezvoltă 1.600 de cai putere.

Așa cum spuneam, Bugatti va construi doar 10 exemplare. Acestea vor ajunge la viitorii proprietari până la finalul anului 2022, transmit reprezentanții companiei.

via Bugatti

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    degeaba, daca nu mi l-au dat si mie la test!

    tot urat e..
    2 1
  • Oare dacă cereau 10 sau 12 mil/buc se răzgândea careva din cei 10 viitori proprietari care au fost invitați sa le cumpere? Dacă bine rețin primele Bugatti erau ceva peste 2 mil… pana la 8 totuși nu poate fi vorba despre costuri, doar exclusivitate.
    In rest… tot the ultimate Machine este orice Bugatti. Ma bucur ca se produce așa ceva chiar dacă doar foarte putini pot beneficia… bravo lor!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru