Bugatti Chiron Super Sport Golden Era: exemplarul unicat a fost finalizat în 2 ani

de Alexandru Monenciu
Joi, 10.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a publicat o serie de imagini și informații despre cel mai nou exemplar unicat bazat pe Chiron Super Sport. Artizanii mărcii franceze au avut nevoie de 2 ani pentru a-l finaliza.

La fel ca mulți alți producători auto care se respectă, Bugatti are un program prin intermediul căruia clienții își pot configura mașina după bunul plac. Acesta se numește Bugatti Sur Mesure, iar cea mai recentă creație este chiar mașina din aceste imagini.

Este vorba despre Chiron Super Sport Golden Era, un exemplar unicat comandat special de un colecționar Bugatti. Artizanii mărcii franceze au avut nevoie de 2 ani pentru a-l finaliza, 400 de ore de muncă fiind dedicate numai schițelor desenate direct pe vopseaua hypercar-ului.

Partea din față a mașinii este vopsită în nuanța Negru Nocturne, iar mai apoi se face tranziția către a doua culoare, creată special pentru acest exemplar unicat. Numele său este Auriu Dore.

Așa cum spuneam, schițele sunt adevărata piesă de rezistență. Pe partea stângă a lui Chiron Super Sport Golden Era a fost schițată istoria mărcii franceze începând cu anul 1987, fiind incluse modele ca EB110, Veyron și Chiron.

Pe partea pasagerului există 26 de schițe ale unor modele, inclusiv Type 41 Royale și Type 57 SC Atlantic.

Câteva dintre schițele respective pot fi regăsite și la interior, desenate pe fețele portierelor.

Tot aici avem cusături contrastante Golden Era, dar și o inscripție "One-of-One" scrisă de mână.

Prețul plătit pe acest exemplar unicat Bugatti Chiron Super Sport Golden Era este necunoscut. Mașina va fi expusă în cadrul Monterey Car Week.

via Bugatti

Comentarii (3)

  • mizerie manelistica. il desena un AI in cateva minute mult mai frumos.
    0 4
  • @ai
    este o masina de colectie, care va valora peste 15mil E. Masina asta nu va ajunge pe strada, la vreun ... sa mearga cu 400km/h (unii dau 50mil E pentru un tablou, vreo 5mil merita si masina asta, vorba aia, fiecare cu stolul lui!)
    2 0
  • Doar ca unii au bani de avioane particulare, iahturi…. sau chiar si așa ceva, nu înseamnă neaparat ca-s maneliști. Mai bine așa decât sa stea aurul prin beciul unei rezerve naționale. Este o opera de artă care ca orice opera de arta va atrage si critici. Sa nu uit de Al (mult trâmbițatul)… roagă-l sa-ți prăjească o pâine sau sa pună un plasture la rană, dacă ma înțelegi ce vreau sa spun…oameni (reali, compleți), vor emoție si sentimente… ;)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru