Bugatti: fără modele electrice și SUV-uri în următorii 10 ani

de Tiberiu Safta
Joi, 08.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mate Rimac, CEO-ul Bugatti, a precizat că marca franceză nu va lansa niciun model electric sau vreun SUV în următorii 10 ani. Chiar și așa, mai multe modele Bugatti lansate până în deceniul următor vor avea propulsoare convenționale și hibride.

În prezent, cei mai mulți producători auto se pregătesc să facă tranziția către o gamă de modele pur electrice. Din 2030, majoritatea constructorilor vor să renunțe complet la motoarele termice și chiar la cele hibride. Mai mult, unii producători legendari, precum Porsche, Lamborghini au în gama lor și SUV-uri de înaltă performanță. În curând, Ferrari va debuta în acest segment, precum și McLaren.

Însă, un nume mare va aștepta ceva mai mult timp pentru a finaliza această tranziție. Este vorba despre Bugatti, care nu va lansa un model pur electric sau un SUV mai devreme de 2032. Asta pentru că Mate Rimac, șeful Bugatti, a declarat pentru publicația germană Automobilwoche că Bugatti nu va lansa niciun model electric și niciun SUV în următorii 10 ani.

Luna trecută, Bugatti tocmai a lansat noul model W16 Mistral, ultimul model al mărcii care va fi propulsat de celebrul motor W16, regăsit și la Veyron și Chiron. Chiar dacă nu vom avea un model electric Bugatti în viitorul apropiat, este foarte probabil ca viitoarele modele ale mărcii să fie, totuși, electrificate, prin adăugarea unui sistem hibrid.

Chiar Mate Rimac a precizat că succesorul lui Chiron va fi „puternic electrificat”. Viitorul model va avea un motor mai mic, dar care promite să fie unul „foarte atractiv” din punctul de vedere al performanței și eficienței. Cel mai probabil, viitorul hypercar Bugatti hibrid ar urma să debuteze în 2024.

via Motor1

Comentarii (6)

  • fara par in cap
    Vorba romanului: mai vorbim la anu'!
    10 4
  • Seriff
    O firma care se respecta!
    10 4
  • Mno așa ceva, nu a venit “Rimac” sa la facă tramvaie?
    7 0
  • un milion
    Pai se incepe cu inceputul...electrificarea

    Daca ai cunoaste putin istoria tramvaielor ai fi stiut ca prima data au fost trase de cai....cam ca actualul model
    5 1
  • @sheriff
    ii saboteaza pe la..priza..
    2 0
  • Da buna asta… respect :)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru