Bugatti prezintă unicatul La Voiture Noire: cea mai scumpă mașină nouă vândută în istorie

de Mircea Meşter
Marti, 05.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu un preț de achiziție de 16.7 milioane de euro, unicul exemplar al noului Bugatti La Voiture Noire devine cea mai scumpă mașină nouă din istorie. Modelul amestecă liniile moderne Bugatti cu cele istorice ale legendarului Type 57 Atlantic.

Dacă modelele de serie și conceptele pe care constructorii auto le prezintă în aceste zile la Salonul Auto de la Geneva nu vi se par spectaculoase, Bugatti vine să vă salveze ziua cu o mașină cu adevărat specială. Numele său este La Voiture Noire, este un unicat și tocmai a devenit cea mai scumpă mașină de serie vândută în istorie.

Dezvăluit astăzi la Salonul Auto de la Geneva, Bugatti La Voiture Noire ("Mașina neagră" în limba franceză) este o mașină care amestecă în mod unic referințe istorice din gama Bugatti (sunt vizibile legăturile estetice cu legendarul Bugatti Type 57 Atlantic) cu linii moderne și cu tehnologii de construcție și de propulsie avangardiste.

Construit integral din fibră de carbon, unicul exemplar La Voiture Noire preia o parte din formele regăsite pe Chiron și plusează cu elemente de design caracteristice lui Type 57. Motorul care alimentează modelul franco-italian este același W16 de 1500 CP și 1600 Nm regăsit pe Chiron.

"Fiecare componentă a mașinii a fost produsă manual.

Am muncit mult la acest design, până când nu a mai existat nimic de îmbunătățit. Pentru noi, acest coupé reprezintă forma perfectă cu finisaje perfecte", a declarat Etienne Salome, designerul-șef al mărcii Bugatti.

Cea mai importantă caracteristică a acestei mașini este însă potențialul său de mașină de colecție. Drept urmare, și prețul de achiziție este unul pe măsură: 11 milioane de euro fără taxe și 16.7 milioane de euro cu taxe incluse. Conform celor de la Bugatti, mașina a fost deja achiziționată de "un admirator Bugatti care este fascinat de modelul Atlantic". Deși marca nu a făcut public numele fericitului client, presa internațională mizează pe Ferdinanch Piech, fostul director general al Grupului Volkswagen.

via Bugatti

Comentarii (6)

  • someone
    doamnelor si domnilor, avem un nou castigator al concursului "Cele mai multe tevi de esapament" , Bugatti La Voiture Noire. Multumim Corvette si Civic type R pentru participare
    17 10
  • Type 57 Atlantic fiind cu motor fata speram la ceva asemanator cu Galibier.
    9 1
  • mircea
    @someone
    S-a râs în redacție. Doamne-ajută, practic.
    7 5
  • Ciudat cum rezultă 2,666 cilindri per țevușcă.
    La fel și taxele de 52%. D-aia nici nu cred că zgârcitul de Piëch, ci mai degrabă un Că(p)șunean d-al nostru e unicul posesor. :-)

    Altfel, e un monstru simpatic ca exercițiu de PR/advertising.
    ...Poate tocmai d-aia asemănările inexistente cu 57 Atlantic sînt sublime.
    12 0
  • Melodie pe care sa o asculti cand privesti pozele:
    Ceaikovski - The Swan Lake - Dance of the Little Swans
    3 4
  • hazard
    las' ca vine viitorul electric, nu o sa mai vedeti tevi de esapament, poate doar la teleenciclopedia o macaroana de la logan 0.9 tce
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru