Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse este cea mai rapidă decapotabilă din lume: 408 km/h

de Bogdan Mirică
Vineri, 12.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car. Un nume lung pentru cea mai rapidă decapotabilă din lume, capabilă să atingă 408 km/h.

După ce mai multe publicaţii au anunţat că celor de la Bugatti le-a fost răpit titlul pentru cea mai rapidă maşină de serie din lume de către cei de la Hennessey şi al lor Venom GT, subsidiarul Grupului Volkswagen revine în atenţia presei cu un nou record.

Potrivit unui comunicat oficial emis astăzi, Bugatti este, oficial, constructorul cu cea mai rapidă decapotabilă din lume. Veyron Grand Sport Vitesse a reuşit să atingă o viteză maximă de 408.84 km/h pe circuitul Ehra-Lessien din Germania, locul unde Volkswagen testează aproape toate modelele sale de nouă generaţie.

Esential 1200 de cai putere oferă noul Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse.
1.99 milioane de euro va costa ediţia limitată Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car.
408.84 km/h a atins noul Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse.
Recordul atins de Anthony Liu, pilotul chinez care s-a aflat la volanul supercarului, a fost omologat de organizaţia germană TUV, care a şi certificat modelul ca fiind cea mai rapidă decapotabilă din lume.

Exemplarul care a reuşit performanţa este un Veyron Grand Sport Vitesse de serie, vopsit în culorile portocaliu şi negru, aceleaşi culori ca şi în cazul coupe-ului Super Sports, responsabil pentru vechiul record mondial de viteză al unei maşini de serie.

Sub capotă se ascunde un motor W16 de 8.0 litri, capabil să ofere 1200 de cai şi 1500 de Nm, livraţi între 3000 şi 5000 de rotaţii.

Pentru a marca performanţa decapotabilei sale, Bugatti aduce la Salonul Auto de la Shanghai, programat să înceapă săptămâna viitoare, un exemplar unic Veyron Grand Sport Vitesse, botezat World Record Car. Ediţia specială va exista într-un singur exemplar, vândut cu un preţ astronomic de 1.99 milioane de euro.

Comentarii (7)

  • Adrian
    Masina pt. obsedatii de cp, top speed si pret cat mai mare. Cu banii aia iti faci o mica colectie de masini din mai multe categorii.
    De 2 milioane as lua din mai multe clase si mi-ar ramane si bani pt. intretinerea lor cred ca pe viata.
    Un Ferrari mai vechi 456, Ferrari California, Ferrari 458 Italia Spider, Lamborghini Aventador, Rolls Royce Phantom EWB cu partitie in doua culori :))) Maybach 57, Mercedes CL 65 AMG, BMW 640d Grand Coupe, Maserati Quattroporte, Range Rover Vouge, Porsche Cayenne.
    8 15
  • typo in titlu: Bugatti, nu Bugatiiiiii :)
    4 0
  • Giumbix
    Cu bani astia, ajut AutoVAZ sa iasa din insolventa. E chiar emblematic sa faci un act de caritate, dar nici chiar asa.
    4 11
  • @Adrian
    nu iti ajung 2 milioane pt acele masini , chiar daca ar fi toate la mana a 2-a
    7 1
  • Adrian
    @@Adrian
    Mai tai din ele dale draqqqu :)))
    Oricum poti ua multe masini tari de banii aia.
    3 2
  • @Mafia
    In sfarsit ti-a venit mintea la cap,numai masini una si una nici urme de japoneze,in schimb germane da.Bravo!
    1 0
  • Sus bugati
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru