Cadou de adio pentru Chrysler 300C: ediție limitată cu V8 de 492 CP

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 14.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chrysler îi spune adio modelului 300C cu o ediție limitată care vine echipată cu motor V8 de 6.4 litri. Vor fi produse 2.000 de exemplare pentru piața din Statele Unite ale Americii și 200 pentru Canada.

Chrysler 300C a revenit în luma reflectoarelor în urmă cu 17 ani. Acum, constructorul american de automobile se pregătește să îi spună adio, dar nu înainte de a lansa o ediție specială, produsă într-un număr limitat de exemplare.

Asamblată pe parcursul unui singur an (2023), aceasta va fi replicată în 2.000 de exemplare destinate pieței din SUA. De asemenea, vor fi construite 200 de unități pentru Canada.

Motorul V8 Hemi de 6.4 litri este, fără îndoială, piesa de rezistență. Unitatea dezvoltă 492 de cai putere și 644 Nm, suficient pentru a atinge 96 km/h (60 mph) în 4.3 secunde. Viteza de top ajunge la 257 km/h.

Agregatul V8 vine în compania unei transmisii automate cu 8 rapoarte, care schimbă treptele în doar 160 de milisecunde. Din pachet mai face parte un diferențial cu alunecare limitată, o suspensie cu amortizoare adaptive, sistem de evacuare activ și frâne Brembo cu etriere roșii.

Pentru exterior, Chrysler a pregătit o grilă specială, jante forjate cu diametrul de 20 de inch, faruri/stopuri cu tentă fumurie și ornamente negre.

Clienții au la dispoziție 3 nuanțe: Negru Gloss, Roșu Velvet și Alb Bright.

Pasagerii vor regăsi la interior o tapițerie din piele neagră, scaune față încălzite și ventilate, cusături contrastante, pedale din aluminiu și ecran de 8.4 inch pentru sistemul multimedia.

Așa cum spuneam, această ediție specială va fi replicată într-un număr limitat de exemplare.

via Chrysler

Comentarii (4)

  • Am avut C300 din prima generație,era o mașină extraordinara dar întreținerea costa foarte mult.După doi ani de folosință ca masină de weekend am vanduto,acum am un Subaru WRX STI 2017
    4 4
  • Eu nu pricep, poluare, scandal, emisii, preturi mari la combustibil, dar motor hemi de 6.4 litri, adica 6400 cmc ! Sau ei sunt pe alta planeta si noi, astia, muritotii, am ramas pe Terra? In America inseamna ca e totul verde si nici pic de poluare iar benzina curge in valuri direct la robinet, e naturala si nimeni nu polueaza. Sau poate nu mai pricep eu... In 2022 motoare atat de mari in contextul in care ne aflam reprezinta chiar si pentru ei o sfidare cam mare totusi...
    4 5
  • sau poate nu intelegi ca esti o victima a propagandei? Crezi ca moare cineva daca tu folosesti un motor din asta?
    6 1
  • Adrian
    Mașină de asasin !
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru