Calendarul Pirelli 2013, lansat în România cu un nou concept

de Daniel Popescu
Vineri, 07.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de pneuri Pirelli a lansat în România ediţia 2013 a celebrului său Calendar Pirelli, care vine cu un nou concept: imagini fără nuduri.

Pirelli a lansat la sfârşitul acestui an cea de-a 40-a ediţie a Calendarului Pirelli, recunoscut în întreaga lume pentru fotografiile artistice pe care le conţine.

Producătorul italian de cauciucuri a adoptat însă un concept nou pentru calendarul Pirelli 2013, care nu se mai bazează pe fotografiile nud, ci pe imaginile cu fotomodele implicate în diverse acţiuni caritabile surprinse în diverse locuri tradiţionale din Brazilia.

Peisajele alese au fost printre cele mai diverse: de la celebrele favelas şi biserici, până la pieţe agroalimentare sau chiar gări. Calendarul a fost realizat de Steve McCurry, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi la nivel mondial, care şi-a propus să evidenţieze recenta transformare socială şi economică a Braziliei.

Urmareste Automarket
"Am încercat să înfăţişez Brazilia, peisajul său, economia şi cultura, împreună cu elementul uman.
Aceasta a fost povestea pe care am vrut să o spun prin lentila mea. Pentru mine fotografia este un important mijloc de expresie pentru a spune poveşti mari şi mici ale vieţii de zi cu zi"
, a declarat McCurry. 

Calendarul Pirelli 2013 include 34 de imagini, printre care se numără 23 de portrete de actriţe şi modele, nouă imagini cu fragmente din viaţa de zi cu zi din Brazilia şi două fotografii realizate din graffiti şi picturi murale. Printre cele 11 modele care au apărut în Calendarul Pirelli 2013 se numără Isabeli Fontana, Adriana Lima,  Petra Nemcova, Karlie Kloss sau Kyleigh Kuhn.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru