Campionul CNR nu va participa la Dakar Series

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.04.2008
Dan Girtofan, detinatorul titlului in Campionatul National de Raliuri, si-a anulat prezenta la Dakar Series.

Esential

19 aprilie este data in care Central European Rally va incepe la Budapesta.

Dan Girtofan, campionul en-titre al Campionatului National de Raliuri al Romaniei, nu va participa la Central European Rally (Dakar Series). Desi isi anuntase participarea in competitia care va debuta saptamana viitoare la Budapesta si va trece apoi prin Romania, Girtofan a decis sa se retraga inainte de debutul Raliului pentru a-si concentra atentia asupra CNR, unde este angrenat in lupta pentru titlu si unde vrea sa se bata pentru prima pozitie la urmatoarea etapa, care va avea loc la Deva.

"Imi pare foarte rau ca nu mai pot concura la Dakar Series, insa am decis sa-mi stabilesc prioritatile. Este o competitie tentanta pentru orice pilot, dar eu sunt pilot de raliuri, iar Campionatul National de Raliuri este, pentru mine, o prioritate. O saptamana de aventura in aceasta perioada nu-si mai are locul. Eu trebuie sa ma concentrez sa atac prima treapta a podiumului la Deva. Nu pot sa pun la bataie performantele mele in campionat si nici angajamentul fata de sponsorii mei pentru o astfel de competitie" a declarat Girtofan la anuntul retragerii sale.

Gabi Nicolae, cel care conduce destinele Team Dakar Romania, regreta lipsa lui Girtofan din Central European Rally insa sustine ca intelege motivele retragerii acestuia.

“Mi-ar fi placut sa avem o astfel de echipa de asistenta, insa nu se poate. Il inteleg pe Giri si cred ca in locul lui as fi luat aceeasi decizie. Nu poti risca un titlu pentru participarea la o alta competitie in care singurul scop ar fi fost terminarea cursei si acordarea de asistenta in cazul in care ar fi fost nevoie", spune Nicolae.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru