Câte o Skoda pentru fiecare român: constructorul ceh a produs 18 milioane de mașini

de Bogdan Mirică
Miercuri, 27.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda are mari motive de sărbătoare după ce uzina sa din Kvasiny a produs mașina cu numărul 18 milioane.

Unul dintre cei mai longevivi constructori auto europeni, Skoda, are mari motive de bucurie. Din 1905, anul nașterii sale, și până în prezent, Skoda a reușit să producă 18 milioane de mașini, un număr impresionant, cu care nu se pot lăuda foarte multe branduri auto.

Performanța vine la numai câteva luni de la sărbătorirea celor 12 milioane de mașini construite de Skoda doar la uzina din Mlada Boleslav. Și, având în vedere că vehiculul Skoda cu numărul cinci milioane se producea abia în 1991, valoarea pe care o privim astăzi, înregistrată în aproximativ două decenii, cântărește și mai mult.

Esential 18 milioane de mașini a produs Skoda din 1905 până în prezent.
5 milioane de mașini produsese Skoda în anul 1991.
Exemplarul cu numărul 18 milioane este un Superb Combi, ieșit de pe linia de producție a uzinei din Kvasiny în prezența președintelui executiv Skoda, Bernhard Maier, și a altor persoane importante din conducerea constructorului ceh.

În prezent, uzina din Kvasiny trece printr-un amplu proces de modernizare care o va pregăti pentru asamblarea viitorului SUV Skoda, așteptat la Salonul de la Geneva, la începutul lui martie.

Odată cu modernizarea, uzina va putea produce 280.000 de mașini pe an și va oferi alte 1300 locuri de muncă, pe lângă cele 4400 din prezent.

Anul trecut, un total de 150.000 de mașini au fost produse la uzina din Kvasiny, și ea un amplasament cu tradiție pentru Skoda, datând din anul 1947.

Comentarii (3)

  • As zice "la mai multe", dar mi-e ca ma ia mada la rost
    11 2
  • FLorin
    Felicitari Skoda,masini bune,durabile,fiabile si puternice(nu vb de motoare 1.0 sau 1.2 de 50 cp) :))
    Cand o sa am copii,o sa aleg fara discutii noul Superb,este genial gandit,masina perfecta! :D
    4 1
  • Ce se mai bucura mecanicii acum. au produs 18 milioane de masini, darvreo 30 de milioane de voalnte, 50 milioane filtre de particule si 1 miliard de injectoare,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru