Caterham prezintă noul Seven 420 Cup: 210 CP și, în premieră, transmisie secvențială

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 25.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile prezintă noul Seven 420 Cup: o mașină dezvoltată pentru circuit, dar care poate fi condusă pe drumurile publice. Aceasta va debuta cu ocazia ediției din acest an a Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Ediția din 2022 a Festivalului Vitezei de la Goodwood se va desfășura în perioada 23 - 26 iunie. La eveniment vor fi prezenți și britanicii de la Caterham, care vor prezenta un nou model. Numele său este Seven 420 Cup și va umple golul dintre 420R și modelul de competiție Seven.

De fapt, de la acesta din urmă, Seven 420 Cup împrumută mai multe componente, inclusiv partea frontală. Tot la exterior trebuie menționat roll cage-ul opțional, grafica "de curse" și stopurile LED.

Pentru interior, Caterham a pregătit mai multe componente îmbrăcate în Alcantara, scaune cu structură din fibră de carbon și ceasuri de bord noi. În ciuda aparențelor, mașina este omologată pentru a circula fără probleme pe drumurile publice.

Sub capotă, motorul de 2.0 litri Duratec, de proveniență Ford, dezvoltă 210 CP și 203 Nm. Puterea este livrată punții spate prin intermediul unei transmisii secvențiale cu șase rapoarte (premieră pentru un model de serie Caterham). În aceste condiții, mașina atinge 100 km/h în 3.7 secunde și o viteză maximă de 219 km/h.

Noul Seven 420 Cup vine echipat cu amortizoare reglabile, cu 10 setări, dezvoltate împreună cu cei de la Bilstein.

Din cauza legislației europene, mult prea strictă, Caterham va oferi acest model doar în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie.

via Caterham

Comentarii (1)

  • andrei
    o din asta chiar as inchiria pentru un weekend. nu stiu unde pun bagaj, dar plec fara nu e bai :D
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru