Ce modele mai vinde Volkswagen în China: Lamando este un rival pentru Mercedes-Benz CLA, cu spate de Peugeot 508

de Bogdan Mirică
Sambata, 17.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen își reînnoiește gama din China cu o nouă generație a sedanului Lamando. Știm că nu ați auzit de el, tocmai de aceea v-am pregătit câteva detalii.

Gama Volkswagen din Europa este familiară tuturor. Poate și cea americană ne este ușor cunoscută. Însă, ceea ce vinde Volkswagen în China poate fi un adevărat mister. Spre exemplu, Volkswagen Lamando este un sedan de al cărui nume publicul european nu prea a auzit, deși el există de ceva timp. Mai exact din anul 2014, atunci când germanii au început să-l producă alături de partenerii lor chinezi de la SAIC.

Acum, Volkswagen Lamando a primit o nouă generație, care nu arată rău. Sedanul compact mizează pe liniile unui coupe, cu același curaj cu care o face și Mercedes-Benz CLA. Designul frontal este inspirat de ceea ce vedem în gama ID, iar posteriorul plonjat face referire la Arteon, sub care se și poziționează. Tot în partea din spate observăm stopuri LED pe fundal negru, similare cu ce vedem pe actualul Peugeot 508.

Modelul este, cel mai probabil, dezvoltat pe platforma lui Volkswagen Golf 8, adică MQB Evo. Ea va găzdui un motor pe benzină de 1.4 litri, de 150 de cai putere, pe care clienții îl cunosc de pe vechiul Lamando.

Volkswagen nu va exporta Lamando în Europa și America, ceea ce înseamnă că producția și distribuția lui se va limita doar la piața chineză și la alte câteva țări din zonă.

via carscoops

Comentarii (6)

  • inexorabil
    Bogdan, păi ne-ai (mai ales pe noi, fanii VAG) descurajat/demoralizat încă de la citirea titlului :)

    Şi ce să înţelegem mai departe? Că, pe tărâmul (gălbejit) “noii făgăduinţe”, ori VW este “premium”, ori MB de volum?

    PS. Să nu vină în Europa! Nu de alta, dar voi considera că nici măcar nu merită efortul de a mă da jos din pat, darămite să mă prezint la şourum.
    12 9
  • mircea badea
    interesant.. pt china arata mai bine.
    6 2
  • Eu zic, e sedan - Sedan!
    Dar putea fi mai hatchback.
    1 1
  • @ inexorabil
    ce ati vazut bha la VAG, de va declarati fani ???
    4 2
  • Ce urat e!! Chinezii sunt in extaz.
    2 6
  • @poaj banalitate la suprapret :))
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru