Cea mai blândă pisică: Jaguar F-Type primește o versiune entry-level cu motor de 2.0 litri

de Bogdan Mirică
Joi, 13.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a lansat o nouă motorizare în gama coupe-ului F-Type. Este vorba despre un motor de numai 2.0 litri din noua gamă Ingenium.

Unul dintre cele mai frumoase coupe-uri ale momentului devine acum și mai accesibil. După ce a fost revizuit anul trecut, Jaguar F-Type primește și o nouă versiune de intrare în gamă. Aceasta este propulsată, pentru prima dată în istoria scurtă a modelului englez, de un motor cu patru cilindri de 2.0 litri.

Cei familiarizați cu gama Jaguar Land Rover vor înțelege că este vorba despre o unitate de concepție nouă din gama Ingenium. Propulsorul garantează 296 de cai putere și un cuplu motor de 400 de Nm. Este cea mai puternică versiune a motorului de 2.0 litri și vine în standard cu o transmisie automată cu opt rapoarte și propulsie spate.

Performanțele anunțate de Jaguar presupun un sprint de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 5.5 secunde și o viteză maximă de 250 de km/h. Fiind mai ușor cu 50 de kilograme decât următoarea opțiune de motorizare pe benzină (unitatea V6 de 3.0 litri), F-Type promite o ținută de drum mai bună și ceva mai multă eficiență din partea propulsorului.

Agregatul de 2.0 litri vine la pachet și cu câteva noutăți estetice minore: jante de 18 inch și o singură evacuare, amplasată central.

Parcă ne aduce aminte de Porsche 718 Cayman.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru