Cea mai mare flotă de mașini de poliție Porsche din lume vine din Olanda: 507 mașini în 50 de ani

de Bogdan Mirică
Vineri, 11.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliția olandeză a fost și este unul dintre cei mai constanți clienți Porsche. Forțele de ordine folosesc mașinile germane pentru misiuni de patrulare încă din anii '60.

În anii '60, Olanda nu avea limită de viteză pe autostrăzile sale. Tocmai de aceea forțele de ordine aveau nevoie de mașini rapide pentru misiunile lor de patrulare. În momentul în care poliția a decis să achiziționeze vehiculele cu care vor opera, opțiunile sportive nu erau foarte numeroase.

Lista de cerințe impusă de poliția olandeză era și destul de greu de bifat. era nevoie de mașini puternice, fiabile, care să se manevreze bine și care să oprească rapid. De asemenea, de parcă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, era nevoie de mașini cu un acopeirș rabatabil, care să le permită polițiștilor să comunice cu ceilalți participanți la trafic.

Dintre toate modelele sport ale acelor ani, Porsche 356 s-a dovedit a fi mașina potrivită. Așa se face că în intervalul 1962-1966, mai multe exemplare Porsche au servit în uniforma poliției olandeze. Au urmat și mai multe exemplare 911 Targa în 1967.

Urmareste Automarket
Colaborarea nu s-a încheiat atunci.
Ba chiar a continuat de-a lungul decenilor, ajungând să însumeze 507 mașini livrate poliției olandeze, printre care 914, 924 și 964. A luat naștere astfel cea mai mare flotă de Porsche dedicate poliției.

Un grup de colecționari a decis să strângă la un loc mai multe exemplare Porsche care au servit poliției olandeze într-un cadru organizat. A fost adus chiar și un Porsche 918 Spyder vopsit în culorile poliției din Țara Lalelelor. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru