Cea mai mare piață auto din lume își continuă revenirea: vânzările din China au crescut cu 16% în iulie

de Paul Cosma
Marti, 11.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai mare piață auto din lume a înregistrat o nouă creștere a vânzărilor, pentru a patra lună la rând. Vânzările din China au crescut cu 16.4% în iulie, la peste 2.1 milioane de mașini, însă totalul primelor 7 luni este în scădere față de perioada similară din 2019.

Datele asociației producătorilor auto din China arată că vânzările rămân pe un trend ascendent după ce țara a depășit restricțiile pe fondul pandemiei de coronavirus.

În luna iulie, vânzările din China au crescut cu 16.4%, la circa 2.1 milioane de mașini. A fost a patra lună consecutivă cu creșteri pentru cea mai mare piață auto din lume.

Totalul vânzărilor pe primele 7 luni a ajuns la 12.3 milioane de unități, în scădere cu 12.7% față de aceeași perioadă din 2019.

Asociația estimează că vânzările din China vor avea o scădere de 10% în 2020. În cazul unui “al doilea val al pandemiei” scăderea ar urma să fie de până la 20%.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru