China, cel mai mare exportator de mașini în primul trimestru din 2023. A întrecut Japonia

de Alexandru Monenciu
Marti, 04.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
China tocmai a întrecut Japonia și a devenit cel mai mare exportator de mașini, la nivel global, în primul trimestru din 2023. Mașinile de la mărci chinezești sunt tot mai prezente pe străzile din Europa.

Dacă în urmă cu ceva timp, mașinile chinezești erau asociate, cel mai des, cu o calitate îndoielnică a construcției, în prezent ele au evoluat și, mai mult, au ajuns să fie văzute tot mai des pe străzile din Europa.

AL DOILEA CEL MAI MARE EXPORTATOR DE AUTOMOBILE ÎN 2022

Potrivit statisticilor, în 2022, China a exportat 3.32 milioane de vehicule și a devenit al doilea cel mai mare exportator de mașini la nivel global, depășind astfel Germania. Avântul a continuat să crească, astfel că, acum China a ajuns pe prima treaptă a podimului, în fața Japoniei.

În primul trimestru din 2023, China a exportat 1.5 milioane de vehicule, cu 76% mai multe comparativ cu același interval din 2022. SAIC Motor, Chery, BYD și Geely sunt cele mai exportate mărci auto.

Europa este o piață foarte dificilă, având în vedere fidelitatea clienților de aici pentru mărcile autohtone. Chiar și așa, cu prețuri mai mici decât competiția și mașini aproape la fel de bune, sau chiar mai bune în unele cazuri, chinezii au reușit să convingă mulți europeni.

Spre exemplu, Belgia reprezintă 6% din exporturile chineze de vehicule, iar Marea Britanie 4%.

Profitând de marca MG, chinezii de la SAIC vând acum mai multe mașini în Europa și Marea Britanie decât în China.

Să nu mai menționăm că unele mărci chinezești intenționează să deschidă uzine pe Bătrânul Continent. Cel mai bun exemplu este BYD.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • inexorabil
    Într-adevăr, cel mai mare exportator de “maşini”…
    2 4
  • Mircea Badea
    ciolacu ce asteapta? sa-i cheme sa fabrice si aici, electrice/plug-in.
    3 0
  • unuldinmultime
    Concurenta este intotdeauna benefica...
    2 0
  • Profitând de marca MG, chinezii de la SAIC vând acum mai multe mașini în Europa și Marea Britanie decât în China.
    Mno… ca-s confuz, cum adică? ei nu le vor? ce-si cumpara? ca totuși China este cea mai mare piața auto, sau nu-i mai?
    PS.. văd destul de des MG-uri si parca nu dereanjează vizual, chiar din contra HS și GT sunt chiar ok… indiferent cu ce alta mașină seamănă.
    Mai rămâne întrebarea ce naiba au chinezii de nici un nume nu-si pot alege fără sa semene cu al altora?… MG - GM, de parca nu-s destule litere in alfabet.
    0 0
  • @dutzu
    ei isi vand altele mai bune si mai ieftine. la noi vin cu troienii mai intai, ca la fraieri..dar tot noi ne fraierim cel mai bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru