Chinezii au construit Drumul spre Paradis, cel mai nou "rival" al Transfăgărășanului

de Mircea Meșter
Luni, 12.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cataloagele care adună cele mai frumoase șosele din lume s-au îmbogățit în 2015 cu o șosea de munte din China. Drumul spre Paradis are doar șase kilometri, dar oferă peisaje excepționale.

Dacă Transfăgărășanul a intrat în atenția europenilor și nu numai după ce șoseaua care leagă Argeșul de Sibiu peste munți a fost lăudată de Top Gear, emisiune care a făcut mai mult pentru România decât 25 de ani de Minister al Turismului, chinezii își aduc și ei contribuția la lista celor mai frumoase șosele de munte din lume cu un exemplar producție proprie: Drumul spre Paradis.

Șoseaua lungă de aproape șase kilometri se află în provincia Xiushan, în sud-estul Chinei, și este o expoziție de ace de păr și de viraje strânse care urcă de la altitudinea de 625 de metri la 1175 de metri. Cele 45 de viraje și peisajul care se întinde în vale privind din vârf reprezintă una dintre noile atracții ale Chinei, reprezentanții Ministerului Turismului din această țară urmând să promoveze Drumul spre Paradis în următarea perioadă în cataloagele dedicate turiștilor străini și nu numai.

Pe lângă aportul său estetic și turistic, șoseaua care pornește din orașul Chongqing este și singura cale de acces spre satul Chuanhegai, aflat la capătul de sus al Drumului spre Paradis.

via Chinanews

Comentarii (4)

  • Daca are doar 6 km si vin aia de la Top Gear cu masinile lor feroce.. intr-un minut s-a terminat soseaua =)))
    8 1
  • miluta..
    foarte frumoasa priveliste...
    4 1
  • cristi
    ce-a mai mare rusine, romanii nu sunt in stare sa faca o strada.
    3 4
  • @cristi
    Nici macar sa scrie corect nu sunt in stare...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru