Chinezii au lansat un vehicul autonom pentru curățarea străzilor

de Tiberiu Safta
Marti, 03.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la WeRide și Grupul Yutong au lansat un vehicul autonom numit Robosweeper. Așa cum reiese din nume, acesta este un vehicul care curăță străzile fără să fie condus de un șofer. Robosweeper va fi utilizat doar în marile orașe din China.

O companie din China, numită WeRide, a colaborat cu cei de la Grupul Yutong pentru crearea unui vehicul autonom care să poată să curețe străzile de unul singur. Noul vehicul se numește Robosweeper și va putea curăța străzile marilor orașe din China cu ajutorul funcțiilor de măturare, stropire și dezinfectare. Astfel, acest vehicul ar putea fi de mare ajutor în curățenia publică, în contextul apariției unor valuri noi de COVID-19 în această țară.

Deși Robosweeper arată ca un concept, acesta este, de fapt, un vehicul produs în serie. Fiind un vehicul autonom, habitaclul lui Robosweeper este inexistent. Acest lucru este evidențiat de geamurile cu tentă închisă pe toate părțile. Cu ajutorul senzorilor plasați în jurul vehiculului, Robosweeper permite autonomie de Nivelul 4.

Întreaga flotă Robosweeper va fi controlată prin intermediul unei platforme cloud. Planificarea rutelor, supravegherea și întreținerea vehiculului, care include încărcarea, reumplerea cu apă a sistemului de curățare și descărcarea deșeurilor, vor putea fi realizate fără intervenția umană.

Asta ar îmbunătăți atât eficiența cât și siguranța.

Prima flotă de vehicule Robosweeper va fi testată în orașul Guangzhou, mai târziu în această lună. Companiile WeRide și Yutong au mai lansat astfel de vehicule autonome care oferă servicii publice: Robotaxi, Robovan și Robobus. Aceste vehicule vor fi folosite doar în marile orașe din China.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Au probleme cu forta de munca. :D
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru