Chinezii de la BYD, primii din lume care asamblează 6 milioane de mașini electrice și PHEV

de Alexandru Monenciu
Luni, 27.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la BYD tocmai au asamblat 6 milioane de mașini electrice și Plug-in Hybrid. Este primul constructor din lume care reușește atingerea acestui obiectiv în sectorul New Energy Vehicle (NEV).

În primăvara anului trecut, chinezii de la BYD au luat decizia de a opri producția de motoare termice. În schimb, productorul asiatic și-a îndreptat toată atenția către sectorul New Energy Vehicle (NEV), format din mașini electrice, plug-in hybrid și dotate cu range extender.

Acum, BYD a atins o bornă importantă. Mai exact, este primul constructor din lume, din sectorul NEV, care a produs 6 milioane de mașini cu zero emisii și plug-in hybrid. Atenție, din sectorul NEV.

Pentru că lucrurile stau puțin diferit dacă luăm în considerare întreaga industrie. Spre exemplu, Toyota a anunțat în urmă cu 3 ani că a produs 15 milioane de mașini full-hybrid, iar Tesla a atins borna de 5 milioane de mașini pur electrice în septembrie 2023.

Revenind la BYD, mașina cu numărul 6 miloane este un Fang Cheng Bao Leopard 5, un SUV plug-in hybrid puțin mai mic decât Toyota Land Cruiser Prado.

BYD are 9 uzine în China. În prezent, compania exportă mașini în 57 de țări și, pe viitor, intenționează să aibă uzine și în afara Chinei.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • X-zibit
    De asamblat probabil cat mai primesc subventie de la stat, de vandut.... stau in soare cu milioanele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru