Chinezii de la Chery fac pasul decisiv spre Europa: centru de cercetare și dezvoltare în Germania

de Mircea Meşter
Sambata, 29.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chery Auto are planuri mari pentru Europa. Chinezii lansează peste 3 ani un SUV compact disponibil în trei versiuni - hibrid, hibrid plug-in și electric - care va fi dezvoltat și desenat la un nou centru de dezvoltare deschis lângă Frankfurt.

Constructorul chinez Chery are gânduri cât se poate de serioase în ceea ce privește piața europeană. Dacă conaționalii de la Great Wall încearcă de ani buni fără succes major să penetreze piețele auto din țările europene cu ajutorul unei fabrici construite în Bulgaria, cei de la Chery Auto vor prelua exemplul sud-coreenilor de la Kia și vor deschide un centru de dezvoltare în inima Europei.

Noul centru de cercetare și dezvoltare este construit în Raunheim, o localitate situată în apropiere de Frankfurt, Chery Auto urmând să angajeze între 30 și 50 de persoane până la finalul lui 2019. Primul scop al mișcărilor strategice Chery este lansarea primului produs dezvoltat special pentru piața europeană, care va vedea lumina zilei în 2020-2021. 

Din echipa de ingineri și specialiști angajați de Chery în Germania nu vor face parte decât europeni, iar direcțiile pe care se vor orienta aceștia sunt design, cercetare, dezvoltare, marketing și vânzări.

Producția va avea loc în continuare la o fabrică din China.

Primul model pe care Chery îl va oferi clienților europeni va fi un SUV compact inspirat din conceptul Exeed TX (foto), prezentat acum un an la Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta va fi disponibil în trei versiuni, toate cu motorizări alternative: hibrid benzină-electric, hibrid plug-in și full-electric. Conform primelor informații disponibile, cea mai performantă dintre versiuni va fi hibridul plug-in, care va oferi o accelerație 0-100 km/h în circa 6 secunde.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru