Chinezii de la Chery vor uzine în Europa și Marea Britanie. Operaționale până în 2030

de Alexandru Monenciu
Vineri, 05.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, producătorul chinez de automobile Chery intenționează să deschidă uzine în Europa și Marea Britanie. Acestea ar putea fi operaționale până la finalul acestui deceniu.

Bătrânul Continent este tot mai atractiv pentru constructorii de automobile din China. Aceștia nu doar că vor să își comercializeze mașinile aici, dar vor chiar să deschidă uzine. Spre exemplu, BYD a anunțat recent că va deschide o fabrică în Ungaria.

Din câte se pare, mai există doritori. Potrivit celor mai recente informații, și chinezii de la Chery vor uzine în Europa și Marea Britanie. Cea din urmă va produce mașini pentru țările în care mașinile au volan pe dreapta. Adică Marea Britanie (inclusiv Irlanda de Nord), Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă.

Uzinele ar urma să fie operaționale până la finalul acestui deceniu.

Chiar dacă unii producători s-au retras cu uzinele din Marea Britanie după Brexit, de pildă Honda, chinezii de la Chery nu sunt speriați de acest lucru. Este totuși o piață în care se achiziționează circa 2 milioane de mașini noi anual, susțin reprezentanții companiei.

În ceea ce privește prețul modelelor Chery care vor fi comercializate în Europa, șeful companiei, Victor Zhang, susține că acestea vor fi competitive, în raport cu rivalii.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Presedintele romaniei se plimba de 8 milioane de euro in africa si america de sud in locuri exotice, in loc sa se duca dracu si sa creeze parteneriate sa dezvolte romania.
    Sa se aduca aici fabrici de masini, de electronice, etc..
    In africa de sud deschid astia cu mare tamtam fabrica hisense. Romania de ce nu?
    Hisense e un brand care vine tare si are calitate la pret bun. TCL de asemenea raportul calitate pret e imbatabil, se vinde in america ca painea calda. De ce nu si in EU cu fabrica in RO.
    Dar nah, deja te gandesti ca politicienii sunt tradatori de tara, caci nu fac nimic pt romania si bunastarea cetatenilor romani.
    5 0
  • oricine
    Frumos titlu. Ne învață că Marea Britanie nu e în Europa. La câte filme- desene animate cu actori reali se produc probabil vreo 51 % dintre noi cred că Marea Britanie face parte din Atlantida.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru