Chinezii de la Geely au cumpărat 7% din acțiunile Aston Martin

de Tiberiu Safta
Vineri, 30.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză Geely a devenit oficial acționar al mărcii Aston Martin. Producătorul chinez a preluat 7.6% din acțiunile constructorului britanic și devine al patrulea acționar al acestuia.

Geely, compania chineză care deține mărci importante, precum Volvo, Polestar și Lotus, a devenit acționar la Aston Martin. Producătorul chinez a bătut palma cu constructorul britanic și a preluat 7.6% din acțiunile acestuia.

Astfel, Geely devine al patrulea acționar al constructorului de mașini de lux. Ceilalți acționari ai mărcii sunt reprezentați de Fondul de Investiții Publice din Arabia Saudită (deține 16.7% din acțiunile Aston Martin), Yew Tree, un consorțiu condus de Lawrence Stroll și care deține 18.3% din acțiunile mărcii și Mercedes-Benz, care deține 9.7% din acțiunile Aston Martin.

Nu se știe suma pe care Geely a plătit-o pentru a prelua aceste acțiuni Aston Martin. Vestea vine la câteva luni după ce constructorul britanic a dezvăluit o siglă nouă, alături de planurile sale de repoziționare strategică. În esență, asta înseamnă că Aston Martin va lansa primul său model electric în 2025, iar din 2026 toate modelele din gamă vor avea motoare electrificate.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru