Chinezii se jură că nu mai fură: au angajat casa de design Giugiaro să le deseneze un supercar electric

de Bogdan Mirică
Marti, 30.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de design Giugiaro se va ocupa de formele unui supercar chinezesc. italienii au fost angajați de compania Techrules, proaspăt înființată și decisă să lanseze o sportivă electrică de 1000 de cai putere.

Constructorii chinezi au o reputație dezatruoasă când vine vorba de originalitate. Nu sunt puține situațiile în care modele europene de succes s-au trezit cu o sosie mai mult sau mai puțin reușită tocmai în Țara Marelui Zid.

Pentru a se feri de astfel de scandaluri, un producător de nișă care abia se lansează pe piață a decis să apeleze la ajutor extern. Compania Techrules, creată pentru a produce mașini sportive, a încheiat un contract cu casa de design a italienilor Giorgetto și Fabrizio Giugiaro.

Creionul plin de talent al designerilor cu tradiție ar trebui să dea naștere formei finale a supercarului GT96, anticipat deja de un concept în cadrul Salonului Auto de la Geneva, de anul acesta.

Esential 1030 de cai este puterea totală a conceptului Techrules GT96.
2000 de kilometri autonomie promitea conceptul chinezesc.
Prototipul a atras atenția tuturor cu cele șase motoare electrice, câte unul pentru roțile anterioare și câte două pentru cele posterioare.
Au rezultat 1030 de cai putere, complet electrici, un cuplu motor impresionant de 8600 Nm și o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 2.5 secunde. Culmea, chinezii promiteau și o autonomie de 2000 de kilometri.

Pe lângă ajutorul oferit de frații Giugiaro, Techrules va apela și la L.M. Gianetti, un specialist în inginerie și producție. Italianul le va putea asigura chinezilor o producție de 25 de unități pe an, ceea ce înseamnă că Techrules nu va avea nevoie nici măcar de o fabrică.

via carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru