Citroen oprește producția lui C4 Grand SpaceTourer

de Alexandru Monenciu
Joi, 21.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile oprește producția lui C4 Grand SpaceTourer și, totodată, iese din segmentul monovolumelor după aproape 30 de ani.

Monovolumele s-au bucurat odată de o popularitate foarte mare în Europa, iar Citroen a fost unul dintre cei mai importanți jucători din segment, comercializând circa 4.5 milioane de monovolume în ultimii 30 de ani.

Constructorul din Hexagon a intrat pe această piață în 1994, cu modelul Evasion. Acesta a părăsit gama în 2002, lăsându-i locul lui C8. După mai bine de 150.000 de unități vândute, C8 avea să se retragă în 2014.

De departe cel mai popular MPV Citroen a fost Xsara Picasso, produs în perioada 1999 - 2012. În total, Xsara Picasso a atras 1.760.000 de clienți din întreaga lume.

În 2006, Citroen prezenta lumii întregi modelul C4 Picasso. A doua generație a debutat 7 ani mai târziu, iar în 2018 și-a schimbat numele în C4 SpaceTourer. Și varianta cu șapte locuri a fost redenumită C4 Grand SpaceTourer.

C4 SpaceTourer a fost scos din producție în 2020, iar acum a venit rândul ca și C4 Grand SpaceTourer să iasă la pensie. Anunțul tocmai a fost făcut de Citroen, producția urmând să fie oprită în luna iulie a acestui an.

Deși a primit un facelift în 2016 (fiind comercializate 352.243 de exemplare de atunci), interesul clienților pentru C4 Grand SpaceTourer a scăzut considerabil.

Mai ales după lansare noilor C5 Aircross și C5 X. Acesta fiind și motivul pentru care C4 Grand SpaceTourer părăsește portofoliul Citroen, iar francezii se retrag din segmentul MPV după 30 de ani.

via Citroen

Comentarii (4)

  • Cred ca s-au gandit si cei de la Citroen ca daca tot trebuie sa iasa noua Seria 2 Active Tourer cu 7 locuri pe piata, nu ar fi avut sens sa fie doua masini care arata la fel si vandute de doua marci diferite. Asa ca le-au lasat loc nemtilor.
    5 1
  • Din câte știut seria 2 Active Tourer este varianta mai scurta a lui Gran Tourer si are 5 locuri.
    BMW nu va mai produce un nou model pentru Gran Tourer, va rămâne doar cu Active Tourer. Am avut un Gran Tourer 3 ani si am fost foarte mulțumit de masina. Nici un incident de nici un fel in peste 100.000 km. Un coleg a avut un Picasso si cam știa pe toată lumea in service… fiabilitate scăzută, deși motorul nu a avut probleme.
    Oricum lumea vrea SUV-uri nu monovolume, deși eu sunt clar fan a celor din urma…
    7 2
  • Adrian
    Lumea vrea ceea ce i se ofera, ceea ce i se spune sa vrea, ceea ce i se baga pe gat cu reclame si articole de presa. Lumea nu are o dorita proprie in colectivitate. Cu electricele la fel.
    Daca lumea vroia doar SUV-uri, nu mai scoatea Audi conceptul asta nou de monovolum.
    7 3
  • Da si nu Adrian, din câte știu niciodată nu a fost o diversitate mai mare ca si modele, caroserii, motorizări, hibride, electrice etc.
    Problema este prețul si timpul de așteptare. Eu am schimbat marca din cauza timpului de așteptare, chiar dacă as fi vrut doar sa reînnoiesc cu model nou.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru