Ciudățenii electrice din China: El este Chery Gene, un viitor SUV electric

de Tiberiu Safta
Marti, 20.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Chery au dezvăluit conceptul Gene. Acesta anunță un SUV electric futurist, precum și o primă vedere a noului limbaj de design al mărcii.

Chery, una dintre marile mărci auto din China, a publicat imagini oficiale cu un nou concept al unui SUV electric, numit Gene. Pe lângă faptul că noul concept anunță un viitor SUV electric de serie, acesta dezvăluie și noul limbaj de design al mărcii, care promite să fie unul futurist.

La nivel estetic, partea din față este dominată de farurile LED desenate sub forma unor benzi groase, care se extind până în zona aripilor din față. Direct în centru se află și logo-ul Chery, iluminat, iar în partea inferioară este montat un spoiler față, care aduce conceptului o notă dinamică.

Portierele sunt sculptate în părțile inferioare și sunt, la nivel estetic, separate de pragurile laterale. De asemenea, mânerele sunt integrate în portiere, iar ușile din spate se deschid în sens invers celor din față. Odată cu ușile deschise, putem remarca lipsa montantului B pentru un acces mai ușor și un spațiu mai mare în habitaclu. Jantele au un aspect aerodinamic și sunt vopsite în negru, în combinație cu accente albe.

La fel ca în față, și partea din spate este dominată de stopurile LED.

Și aici avem un spoiler amplasat sub bara din spate, însă ceea ce este interesant aici este luneta foarte îngustă. Vederea în spate este, însă, redată de o cameră.

Habitaclul lui Chery Gene are un design futurist și minimalist, care se asortează cu aspectul exteriorului. Aici putem remarca un volan care poate fi pliat. Asta pentru că habitaclul conceptului poate fi transformat cu ajutorul a două moduri.

În setarea Real Mode, volanul și scaunele sunt în poziția normală de condus, în timp ce în setarea Meta Mode, volanul este pliat, iar scaunele sunt înclinate pentru un confort mai mare. În același timp, mașina este echipată și cu ochelari VR (Realitate Virtuală), care sunt activate odată cu selectarea acestei setări.

Asta pentru că noul concept dispune și de un sistem de conducere autonomă. Tot aici putem remarca și un ecran curbat, care se întinde pe tot bordul și care măsoară 27 de inch. În ciuda dimensiunilor mari ale conceptului, Chery Gene poate acomoda doar 4 persoane.

Toate scaunele pot fi înclinate și chiar rotite.

Nu în ultimul rând Chery Gene este echipat și cu un skateboard electric, precum și cu două drone pentru filmat.

Chery nu a oferit niciun detaliu despre propulsorul electric. Cu toate acestea, o parte din energia electrică este oferită cu ajutorul unor panouri solare amplasate pe plafon.

Nu se știe dacă acest concept va evolua într-un model de serie. Este posibil ca un viitor SUV electric de serie Chery să fie lansat la mijlocul deceniului.

via China PEV

Comentarii (7)

  • sa mai spuna careva acum ca n-are china originalitate...poftim concept!!!

    si stii ce? mie chiar imi place.
    8 10
  • @eu
    Iti plac sandalele? :)
    5 3
  • Se pare ca se poate “pune” relativ ușor de un concept… dar pana la fabrici, rețele de furnizori, dealeri, service este cala lunga si doar banii nu sunt suficienți. De exemplu dezastrul Lucid (deșii masina arată f bine), nu o sa producă nici 5.000 de masini in 2022, adică fix, pix!
    9 4
  • Spatele cu stopurile alea,zici ca-i un cocos cu funful chel..
    3 3
  • @AM : "geamul spate foarte subțire" ?? Pe bune ?...ma gândesc ca va referiți la o luneta îngustă !
    In legatura cu subiectul, ce sa mai comentez, am mai spus de multe ori, nu înțeleg de ce electric trebuie sa însemne neaparat ciudățenie dpdv vizual, nepractic in multe cazuri sau mii de cai putere. E peste puterile mele de înțelegere de ce se cheltuie atâția bani chiar si pe un exercițiu ca acesta și chiar daca e vorba de pomeni de la Jin Ping. Nu mai spun de modele deja de serie , multe din ele fiind un fiasco la toate capitolele. Ne minunam ca inflația nu mai stopează, pai intr-o societate normala lumea nu ar da atâția bani pe astfel de ciudățenii. Sincer cred ca ar fi avut ceva succes cireșarii astia daca veneau cu acest model direct în serie. Daca a găsit Masc atâția clienți la camioneta aia stealth,...de ce nu si lanterna asta !?
    1 1
  • Andrei
    Inovație! De ce sa ai lunetă când poți avea o camera? Plus că lumina naturala dăunează grav sănătății.
    1 2
  • Mircea Badea
    interesant, par niste adidasi cu perna de aer....dar totusi trebuie sa vedem pe o masina normala toate astea, nu pe un suvulete pt manelisti.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru