Conceptul Nissan Juke Rally Tribute celebrează 50 de ani de la victoria lui 240Z în East Africa Rally

de Alexandru Monenciu
Marti, 29.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile aniversează 50 de ani de la victoria lui 240Z în East Africa Rally cu un concept special. Numele său este Juke Rally Tribute și, susțin niponii, va fi echipat cu sistem hibrid de propulsie.

În 1971, echipajul format din Edgar Hermann și Hans Schuller a câștigat East Africa Rally alături de un Nissan 240Z. Exemplarul cu pricina a fost restaurat complet în 2013, astfel că în prezent este pus la loc de cinste în colecția Nissan din Zama, Japonia.

Reprezentanții producătorului nipon marchează cei 50 de ani trecuți de la această performanță cu un concept bazat pe actuala generație Juke. Numele său este Juke Rally Tribute Concept.

Primele imagini cu acesta au fost publicate, de asemenea, o dată cu revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri a Safari Rally Kenya, după o pauză de 19 ani.

Lista modificărilor primite de Juke Rally Tribute Concept include o gardă la sol mai mare, anvelope și jante speciale, aripi evazate, cușcă de protecție și alte elemente suplimentare de protecție și lumini suplimentare pe capotă și portbagaj.

În ceea ce privește motorizarea conceptului, Nissan s-a limitat să spună doar că va ascunde sub capotă un sistem hibrid de propulsie.

via Nissan

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    mă frec la ochi și întreb ce are sula cu prefectura, nissan-san?
    adică gândacul ăsta umflat de juke cu dinamicul Z chiar și încălțat cu crampoane.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru