Conceptul Volkswagen ID.Code: anunță un SUV electric pentru China

de Alexandru Monenciu
Joi, 25.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a prezentat conceptul ID.Code cu ocazia Salonului Auto de la Beijing. Nu este o coincidență, având în vedere că aceasta va evolua într-un SUV electric destinat acestei piețe.

Nu mai este deloc o noutate că piața din China a devenit foarte importantă pentru producătorii de automobile europeni. BMW și Volkswagen sunt doar două exemple.

De fapt, constructorul din Wolfsburg tocmai a dezvăluit un nou concept, denumit ID.Code. Acesta a debutat cu ocazia Salonului Auto de la Beijing și anunță un viitor SUV electric destinat exclusiv pieței din China.

Designul noului ID.Code este semnat de echipele Volkswagen din China și Europa, dar accentul cade pe nevoile clienților asiatici. Mai mult, limbajul de design introdus de acest concept va fi preluat de toate modelele Volkswagen care vor debuta de acum încolo în China.

Noul ID.Code este echipat cu tehnologii care permit un condus autonom de nivel 4, ceea ce înseamnă că, odată activate, șoferul devine un simplu pasager. De asemenea, pe parcursul condusului autonom, farurile interacționează cu ceilalți participanți la trafic.

Totodată, spoilerul frontal integrează un display care devine vizibil atunci când este activat.

Ecranul poate afișa de la informații despre vreme până la mesaje de întâmpinare.

Și interiorul este gândit pentru condus autonom. Volanul se retrage, iar scaunele se pot roti la 180 de grade. Materialele utilizate în habitaclu nu sunt de origine animală, din motive de sustenabilitate.

Din păcate, Volkswagen nu a oferit detalii tehnice. Așa cum spuneam, ID.Code va evolua într-un SUV electric destinat pieței din China, al cărui debut este programat pentru anii viitori.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru