Continental a instalat un sistem propriu de generare a energiei la fabrica din Timișoara: investiție de peste 2.5 milioane de euro

de Paul Cosma
Miercuri, 12.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental a investit peste 2.5 milioane de euro pentru ca fabrica din Timișoara să aibă un sistem propriu de generare a energiei. Potrivit companiei, noul echipament asigură 38% din totalul de energie necesar la nivelul sediului automotive din oraș.

Continental Timișoara se laudă cu un sistem inovator de energie regenerabilă care va diminua costurile consumului de energie electrică.

Compania a anunțat o investiție de peste 2.5 milioane de euro într-un sistem de propriu de generare a energiei pentru fabrica din Timișoara. Noua tehnologie funcționează exclusiv pe bază de gaz, cu ajutorul căruia fabrica de componente electronice își asigură energia electrică necesară alimentării constante a echipamentelor vitale folosite în liniile de producție și a sistemelor de climatizare.

De asemenea, sistemul asigură și apă fierbinte la 90 de grade cu dublă utilitate: utilizare directă pentru sistemul de încălzire a clădirii pe timpul iernii și răcirea acesteia prin intermediul răcitoarelor de absorbție. Apa răcită se producea utilizând energia electrică (de la furnizor privat), iar apa caldă utilizând centrale termice dedicate pe gaz.

Noul sistem are un impact pozitiv și asupra mediului prin reducerea cu 14% a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Potrivit companiei, echipamentul asigură 38% din totalul de energie necesar la nivelul sediului automotive din oraș.

Via Continental

Comentarii (1)

  • unsirb
    Continental Timisoara ar face bine sa investeasca niste milioane in filtre corespunzatoare pentru fabrica de cauciucuri DIN oras, care polueaza sensibil cam o treime din acesta aproape zilnic.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru