Craig Breen a câştigat Raliul Greciei din ERC cu noul Peugeot 208 T16

de Daniel Popescu
Luni, 31.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Craig Breen a câştigat Raliul Greciei, a treia etapă a sezonului din Campionatul European de Raliuri, la debutul noului Peugeot 208 T16 într-o competiţie majoră. Alexandru Filip a ocupat locul 20 în clasamentul general, în timp ce Simone Tempestini a abandonat în ultima probă specială.

Esential 2 reprezentanti a avut Romania la Raliul Greciei: Alexandru Filip si Simone Tempestini
Raliul Greciei, care s-a "transferat" din Campionatul Mondial de Raliuri în Campionatul European de Raliuri începând din acest sezon, a marcat debutul noului model Peugeot 208 T16.

Acesta a fost pilotat de Craig Breen şi Kevin Abbring, care au oferit constructorului francez prima poziţie în clasamentul general la finalul fiecărei probe speciale.

Abbring a fost lider după primele trei probe speciale, însă a suferit o scurgere de apă în PS 4 şi a abandonat în PS 5, lucru care i-a permis lui Breen să preia poziţia de lider.

Irlandezul şi-a păstrat ulterior prima poziţie până la final şi a obţinut astfel cea mai mare performanţă din carieră chiar la debutul lui Peugeot 208 T16 într-o competiţie majoră din lumea raliurilor.

Poziţia a doua i-a revenit lui Bryan Bouffier, care a concurat cu un Citroen DS3 RRC, în timp ce polonezul Kajetan Kajetanowicz şi-a adjudecat ultimul loc pe podium cu un Ford Fiesta R5.

Bouffier şi Kajetanowicz au luptat roată la roată pentru locul doi, însă francezul şi-a consolidat poziţia în ultimele probe ale raliului.

România, reprezentată de doi piloţi

Îmi pare rău că nu am terminat raliul, dar în acelaşi timp sunt bucuros că am reuşit să mai câştigăm o probă.

Simone Tempestini
Pilot Napoca Rally Academy
România a avut doi reprezentanţi în Raliul Greciei. La volanul unui Renault Clio R3, Alexandru Filip a ocupat locul 20 în clasamentul general şi locul trei la clasa 2WD. Între timp, Simone Tempestini, unul dintre piloţii Napoca Rally Academy, a luptat pentru prima poziţie la clasa 2WD la volanul unui Citroen DS3 R3 şi era lider după penultima proba specială.

Totuşi, în ultima probă, italianul a intrat prea puternic într-un vad de apă, a spart radiatorul şi a fost nevoit să abandoneze. "Îmi pare rău că nu am terminat raliul, dar în acelaşi timp sunt bucuros că am reuşit să mai câştigăm o probă şi că avem un ritm bun pe macadam cu noua maşină, ceea ce şi era obiectivul nostru", a declarat el.

Tempestini va concura la sfârşitul acestei săptămâni şi în Raliul Portugaliei, prima etapă a sezonului din Junior WRC.

Raliul Greciei - Clasament final:

 1. 
Craig Breen Sainteloc Peugeot 2h21m20.2s 2. Bryan Bouffier PH Citroen +8.1s 3. Kajetan Kajetanowicz M-Sport Poland Ford +42.1s 4. Esapekka Lappi Skoda +1m33.0s 5. Bruno Magalhaes Delta Peugeot +4m40.0s 6. Vasily Gryazin SRT Ford +6m11.8s 7. Jaroslav Orsak Orsak Skoda +7m51.2s 8. Jean-Michel Raoux Raoux Peugeot +9m08.6s 9. Jaromir Tarabus Czech Skoda +9m18.4s 10. Robert Consani Delta Peugeot +9m52.9s

Raliul Greciei - Rezumat PS 1 - PS 3

Raliul Greciei - Rezumat PS 4 - PS 6

Raliul Greciei - Rezumat PS 7 - PS 9

Rezumatul ultimelor trei probe speciale nu a fost încă publicat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru