Criza mondială de semiconductori: Jaguar Land Rover oprește temporar producția la două uzine din Marea Britanie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 23.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover va opri, pentru o săptămână, producția la două uzine din Marea Britanie din cauza crizei mondiale de semiconductori. Sunt afectate modele precum XE, XF, F-Type și Land Rover Discovery Sport.

Criza mondială de semiconductori nu dă semne de ameliorare. De fapt, mai mulți specialiști au anunțat că aceasta ar putea dura pe tot parcursul acestui an, o veste nu tocmai bună pentru toți cei care depind de aceste echipamente.

Industria auto a fost și ea afectată. După Ford și Renault, britanicii de la Jaguar Land Rover se văd acum nevoiți să oprească temporar producția la două uzine din Marea Britanie: Halewood și Castle Bromwich.

Liniile de asamblare vor fi oprite pentru o săptămână și vor fi afectate modele precum Jaguar XE, XF, F-Type, Land Rover Discovery Sport și Range Rover Evoque. În tot acest timp, uzinele din Solihull, Slovacia, Brazilia și China vor funcționa normal.

Ca și cum nu era de ajuns, industria auto ar putea fi afectată, în curând, de o altă criză, în contextul în care rezervele mondiale de cauciuc sunt din ce în ce mai scăzute.

via The Guardian

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Şi în domeniul televizoarelor, cererea depăşeşte cu mult producţia
    2 12
  • @Edikk
    De ce,ai vrut sa-ti iei televizor si n-ai gasit? Sunt depozitele pline,magazinele la fel,mii de oferte speciale cu reduceri consistente. Intra pe cel mai mare magazin online de la noi sa vezi cate au "in stoc". Las-o balta,asta cu criza semiconductorilor e o alta vrajeala,si vezi bine,altii n-au nicio problema sa tina fabricile deschise.
    10 2
  • netam-nissan
    semiconductori lipsă? se compensează cu prea mulți semiconducători.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru