Cum să conduci în siguranţă în timp ce faci gesturi: Continental dezvoltă o tehnologie prin care schimbi setările cu mâinile pe volan

de Daniel Popescu
Marti, 17.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental a dezvoltat o tehnologie inedită care îţi permite să controlezi unele funcţii ale maşinii prin gesturi, dar în acelaşi timp să păstrezi mâinile pe volan pentru mai multă siguranţă.

Unul dintre noile trenduri în industria auto este controlul unor funcţii prin gesturi, iar BMW Seria 7 include câteva opţiuni de acest gen spectaculoase.

Principala problemă este că aceste gesturi presupun ridicarea mâinii de pe volan, ceea ce în anumite situaţii poate deveni periculos în trafic. Continental a găsit însă o rezolvare inedită prin montarea a doua padele de plastic transparente ataşate de partea centrală a volanului.

Astfel, în timp ce rămâne cu mama pe volan, şoferul efectuează anumite gesturi deasupra acestor padele, care sunt interpretate cu ajutorul unei camere video şi al unui senzor special. În acest fel, şoferul poate efectua swipe-uri în sus şi în jos pentru a naviga printre opţiunile sistemului de entartainment, iar printr-o mişcare orizontală accesează un submeniu. Un simplu gest asemănător unui tap activează o anumită opţiune, iar un dublu tap permite pornirea playerului de muzică. Sistemul este util inclusiv pentru apeluri: un gest de swipe cu una dintre mâini preia apelul, iar un gest similar cu cealaltă mână îl respinge.

Prin aceste gesturi, şoferul îşi poate păstra ambele mâini pe volan în timpul mersului, ceea ce înseamnă o siguranţă mai mare în trafic. Pentru moment, Continental nu a dezvăluit dacă şi când va introduce această tehnologie în producţia de serie.

Via Continental

Comentarii (2)

  • As dori sa comand si eu un dublu tzap, dar sa fie rece...
    3 1
  • Are o functie din aia misto pentru cand nevasta-ta e fierbinte si tu esti in trafic?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru