Cursa de 24 de ore de la Dubai - începe prima cursă de anduranţă a anului!

de Daniel Popescu
Vineri, 11.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Automarket este prezent în acest weekend în Dubai pentru a asista la prima cursă de anduranţă a anului, care reuneşte la start maşini de competiţie precum Mercedes-Benz SLS AMG GT3, BMW Z4 GT3 sau Porsche 997 R.

Esential 82 de echipe participa la Cursa de 24 de ore de la Dubai
25 de branduri de masini sunt prezente in acest weekend in Dubai
27 de masini vor participa in cea mai importanta clasa a competitiei, A6
Dubai, unul dintre cele mai importante oraşe din Emiratele Arabe Unite, găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni cea de-a opta ediţie a Cursei de 24 de ore de la Dubai.

Cunoscută drept prima competiţie de anduranţă a anului dedicată maşinilor sport şi de turisme, cursa de 24 de ore de la Dubai este dedicată atât echipelor profesioniste, cât şi celor semi-profesioniste. Principala deosebire faţă de celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans este că la Dubai participă echipele care se înscriu în competiţie, nu cele care sunt invitate de organizatorul competiţiei.

La ediţia din acest an vor lua startul 82 de echipe din 18 ţări, iar maşinile au fost împărţite în mai multe clase. Cea mai interesantă dintre acestea este clasa A6, la care s-au înscris 27 de maşini, printre care se numără Aston Martin Vantage GT3, Audi R8 LMS ultra, BMW Z4 GT3, Chevrolet Corvette, Dodge Viper Competition Coupé, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo LP600 plus, McLaren MP4-12C GT3, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, Porsche 997 R sau McLaren MP4-12C GT3.

A doua categorie ca număr de participanţi este SP3-GT4, în care vor concura maşini din partea unor constructori precum Nissan, Porsche, BMW sau Aston Martin.

Pata de culoare va fi clasa A3T, acolo unde un BMW 320D va fi pilotat de cinci piloţi de sex feminin cunoscuţi drept Racing Divas.

NISSAN GT ACADEMY - DE LA PLAYSTATION LA CURSA DE ANDURANŢA

Premiul pentru câştigarea GT Academy a fost participarea în Cursa de 24 de ore de la Dubai şi s-a dovedit a fi cea mai importantă cursă din viaţa mea.

Lucas Ordonez
Primul castigator GT Academy
Probabil că cea mai exotică prezenţă la cursa de 24 de ore de la Dubai este cea a echipei Nissan GT Academy. Aceasta este formată în exclusivitate din persoane care au câştigat GT Academy, o competiţie iniţiată în 2008 de Nissan şi Sony în care provocarea este de a fi cel mai bun jucător de Gran Turismo pe PlayStation.

În acest an, GT Academy a presupus patru concursuri distincte în funcţie de regiune, iar câştigătorii au fost Steve Doherty, Peter Pyzera, Wolfgang Reip şi Mark Shulzhitskiy, toţi urmând să concureze în acest weekend la volanul lui Nissan 370Z Nismo GT4. Povestea GT Academy din acest an poate fi urmărită într-o serie de nouă clipuri video care au fost publicate pe Automarket pe parcursul acestei săptămâni (episoadele 1-3, episoadele 4-6, episoadele 7-9).

Automarket este la Cursa de 24 de ore din Dubai şi vă va prezenta cele mai interesante momente din timpul şi după competiţie.

Urmăriţi pagina de Facebook Automarket pentru fotografii de atmosferă live.

În România, cursa de 24 de ore de la Dubai va putea fi urmărită şi pe postul de televiziune Motors TV, care va transmite secvenţe în direct vineri între orele 11:30 - 14:00, 15:30 - 18:00 şi 22:00 - 00:00, dar şi sâmbătă între orele 09:00 - 12:45.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru