Ediția din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans se va desfășura fără spectatori: competiția de anduranță va începe în 19 septembrie

de Cornel Șocariciu
Marti, 11.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii cursei de 24 de ore de la Le Mans au anunțat că ediția din acest an a competiției de anduranță o să se desfășoare fără spectatori. Decizia a fost luată din motive de siguranță.

La jumătatea lunii martie, organizatorii Campionatului Mondial de Anduranță au anunțat că vor amâna startul ediției din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Inițial, competiția a fost programată pentru perioada 13-14 iunie.

Din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, organizatorii au mutat startul cursei pentru 19 septembrie, în speranța că situația la nivel global se va îmbunătăți, iar cursa se va putea desfășura în condiții cât mai apropiate de cele cu care eram obișnuiți.

Acum, organizatorii cursei de 24 de ore de la Le Mans au anunțat ca ediția din acest an o să se desfășoare fără spectatori. Decizia de a nu permite accesul publicului a fost luată în urma unor discuții cu experții și cu autoritățile guvernamentale.

"Sunt încă prea multe necunoscute și nu vrem să facem compromisuri în materie de siguranță. Deși situația nu este plăcută pentru fani, nu a fost greu să luăm această decizie pentru că nu vrem să ne asumăm niciun risc", a declarat Pierre Fillon, președintele Automobile Club de l'Ouest.

Anul trecut, cursa de 24 de ore de la Le Mans s-a desfășurat în fața a peste 250.000 de fani.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • Costel
    parca ineditul acestei stiri nu-i reprezentat sub nicio forma de eliminarea spectatorilor de prin tribune in actualul context pandemic ci taman de echinoctiul de toamna la care se parcurg cele 24H, 12 ore la lumina naturala si alte 12 ore parcurse la lumina farurilor, musai o excentricitate pentru Le Mans, fapt care face din editia 2020 a celei mai importante curse auto a planetei un eveniment de neratat in fata micilor ecrane
    1 0
  • Acum fara spectatori, peste 10 ani va fi si fara piloti.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru