Cvadriciclul electric Seat Minimo va primi versiune de serie în 2021: "Va avea aceeași formă, dar alte materiale"

de Daniel Popescu
Joi, 07.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat că cvadriciclul electric Minimo va primi în 2021 o versiune de serie care va păstra designul conceptului, dar care va utiliza alte materiale.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, SEAT a dezvăluit conceptul unui cvadriciclu electric pe nume Minimo cu autonomie electrică de 100 de kilometri.

Oficialii mărcii spaniole au anunțat acum că noul concept va primi o versiune de serie în anul 2021, iar aceasta va păstra elementele de design. În schimb, materialele folosite pentru caroserie și interior vor fi schimbate, pentru a permite atingerea unui preț cât mai competitiv.

"Acum lucrăm la versiunea de producție care va fi lansată în 2021. Forma nu se va schimba, dar materialele vor fi diferite", a declarat Alejandro Mesonero, șeful departamentului de design al celor de la Seat.

Astfel, versiunea de serie va deveni un rival pentru Renault Twizy, unul dintre cele mai cunoscute cvadricicluri de pe piața europeană. În varianta de concept, Minimo are o lungime de 2.5 metri și o lățime de 1.24 metri, iar aceste valori vor fi cel mai probabil păstrate. În schimb, jantele de 17 inch ar putea fi înlocuite cu unele mai mici.

La interior există două scaune în configurație 1+1, cu pasagerul poziționat în spatele șoferului, în timp ce eranul poziționat central este compatibil cu sistemul Android Auto. În plus, conceptul a ieșit în evidență și prin disponibilitatea unei conexiuni 5G care va deveni esențială pentru mașini în următorii ani pentru a comunica ușor cu unele elemente de infrastructură și cu alte mașini din trafic.

De altfel, Seat a anunțat că va fonda o subsidiară software la Barcelona pentru a dezvolta diverse aplicații pentru mașini, în contrast cu cel mai mulți constructori, care au optat pentru colaborări cu furnizori de software cunoscuți.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru