Dacia a schimbat sigla modelelor sale, în toate cele 3 uzine simultan, în 24 de ore

de Alexandru Monenciu
Marti, 23.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În numai 24 de ore, Dacia a schimbat siglele a 3.100 de mașini în toate cele 3 uzine simultan: Pitești, Tangier și Casablanca. Constructorul român a plănuit acest "tur de forță industrial" de peste un an.

În 24 octombrie 2022, Dacia a reușit un impresionant "tur de forță industrial".

În numai 24 de ore, constructorul român, deținut de Renault, a schimbat siglele modelelor sale, în toate cele 3 uzine simultan. Este vorba despre fabricile din Pitești, Tangier și Casablanca.

Dacă ne gândim că la aceste uzine, o mașină părăsește linia la asamblare la fiecare 50 de secunde, facem un calcul simplu și rezultă că, în 24 de ore, 3.100 de mașini Dacia au primit noua identitate de marcă.

Desigur, nu a fost deloc ușor. Dacia a plănuit acest tur de forță mai bine de un an.

Pentru ca totul să meargă "ca uns", Dacia a înregistrat, în avans, noile componente în sistemele IT. A fost, de asemenea, o provocare și pentru echipa logistică, care a fost nevoită să gestioneze 190 de componente noi, provenite de la 57 de furnizori diferiți.

"Credem că este pentru prima oară când o companie auto își revizuiește întreaga gamă, la trei uzine, în același timp.

Acest lucru demonstrează cât de flexibilă și de agilă este Dacia," a declarat Christophe Dridi, vicepreședinte Industrie, Dacia.

via Dacia

Comentarii (7)

  • Ce-a fost asta?
    O informatie ravasitoare. Maine merg sa cumpar Dacia ca au reusit sa schimbe siglele. Da o tabla care rupe chederul pe cand?
    9 5
  • Dupa ce am citit articolul asta ma simt mai implinit, pacea interioara m-a cuprins. Cred ca am gasit in sfarsit motivul insomniilor mele!!
    Desfacatorul de bere a fost inlocuit cu un cromozom, what a time to be alive!
    11 2
  • pe cea din china au uitat-o...sau Springenel nu-i facut de ia_da_cia?
    3 1
  • Simultan… in 24 de ore!!! Helloooo, nu va dor urechile???
    Lăsând asta la o parte, nu văd nici provocarea, nici relevanță. Sunt doar niște componente livrate de te miri cine si dacă la ora X mai aveau din vechiul model, le arunca la gunoi, scuze la reciclare.
    Se întâmplă in industria auto… este ceva obișnuit sa se facă schimbări de componente si chiar foarte multe si nu doar la face lift-uri. Sunt componente la care sunt modificări săptămânal.
    8 2
  • Mircea Badea
    vreau sa cred ca e un simbol luat de pe costumele traditionale romanesti/dacice. ideal toata grila trebuia sa aiba aceste insemne in loc de liniile paralele..
    6 2
  • Player 1
    Dacia are doar o singura fabrica, cea din romania. Restul sunt fabrici ale grupului renault. Smecherii tip corporate.
    0 0
  • Pai și Dacia a cui e… a grupului bmw?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru