Daimler va decide viitorul brandului Smart până la sfârșitul anului: "Noul CEO va renunța la brand dacă va fi necesar"

de Daniel Popescu
Luni, 25.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler va decide până la sfârșitul acestui an viitorul brandului Smart, care înregistrează pierderi de miliarde de euro de la lansarea din 1998. Una dintre opțiuni este renunțarea completă la acest brand.

Conducerea constructorului german Daimler va decide până la sfârșitul acestui an care va fi soarta brandului Smart, potrivit unor informații dezvăluite de publicația financiară Handelsblatt. Viitorul acestui brand este în dubiu din mai multe motive.

În primul rând, analiștii economii estimează că Smart înregistrează pierderi de miliarde de euro de la lansarea în 1998, ca urmare a vânzărilor modeste și a costurilor ridicate de dezvoltare.

În plus, presa internațională speculează că Renault intenționează să renunțe la parteneriatul prin care modelul de oraș Twingo este dezvoltat în strânsă colaborare cu cele două modele Smart din gama actuală, ForTwo și FourFour.

De asemenea, Daimler a anunțat că Smart va deveni un brand 100% electric până în anul 2020, însă acest obiectiv este unul ambițios. Pe de o parte, costurile pentru dezvoltarea unor modele electrice de oraș cu autonomie ridicată sunt ridicate, însă la fel de mari sunt și investițiile necesare pentru a continua dezvoltarea modelelor cu motoare cu combustie internă, din cauza normelor de emisii din ce în ce mai dure.

Decizia finală cu privire la viitorul brandului Smart va fi luată de Ola Kallenius, care va prelua postul de CEO în luna mai de la Dieter Zetsche.

Surse citate de publicația Handelsblatt afirmă că noul CEO nu va avea "scrupule cu privire la renunțarea la acest brand dacă va fi necesar".

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • olteanu
    ,,costurile pentru dezvoltarea unor modele electrice de oraș cu autonomie ridicată sunt ridicate"
    Ridicata, ridicate, halal exprimare...jurnalisti de la Spiru Haret...
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru