DeLorean renaște oficial cu modelul electric Alpha5: 483 kilometri autonomie și uși "gullwing"

de Alexandru Monenciu
Luni, 30.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DeLorean a publicat primele imagini și informații despre noul concept cu zero emisii Alpha5 cu o zi mai repede decât a anunțat inițial. Acesta va debuta, oficial, în 18 august cu ocazia Concursului de Eleganță de la Pebble Beach.

Compania DeLorean este sinonimă cu celebrul model DMC-12. Acum, însă, producătorul cu sediul în Humble, Texas, revine cu o mașină potrivită pentru vremurile în care trăim. Ne referim aici la un concept cu zero emisii, denumit Alpha5.

DeLorean Alpha 5 are o lungime de 4.995 milimetri, o lățime de 2.044 milimetri, 1.370 milimetri sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar 2.300 de milmetri măsoară ampatamentul. Caroseria are un coeficient aerodinamic Cx 0.23.

Din punct de vedere al designului, Alpha5 mizează pe un set de jante supradimensionate, faruri subțiri cu tehnologie LED, dar și elemente inspirate de DMC-12. Amintim aici ușile de tip "gullwing", luneta și stopurile cu trei linii orizontale.

Interiorul poate găzdui până la 4 pasageri pe scaune individuale. Tot aici regăsim un tunel median înalt, instrumentar de bord complet digital, sistem multimedia cu ecran central de dimensiuni suficiente și butoane fizice pentru sistemul de climatizare.

DeLorean nu a precizat puterea sistemului de propulsie pur electric.

Știm doar că o baterie de 100 kWh promit o autonomie mai mare de 483 kilometri, iar repriza 0 - 97 km/h durează 2.99 secunde. Totodată, Alpha5 atinge 142 km/h, cu plecare de pe loc, în 4.35 secunde. Viteza maximă este de 250 km/h.

După debutul digital, programat pentru data de 31 mai, DeLorean Alpha5 va fi prezentat, public, în 18 august, cu ocazia Concursului de Eleganță de la Pebble Beach.

via DeLorean Motor Company

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    debut digital? gizas. nu pare ruda cu modelul vechi. iar in tunelul median ce au bagat, carma?
    1 1
  • Are un design elegant și armonios chiar și la interior, performanțe excelente iar la 100 kw cred că autonomia poate fi mai mare. Totuși nu cred că au cerut avizul ISU pentru portiere că în caz de răsturnare se deschid cam deloc ușile.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru