Detalii despre un nou model electric Volkswagen: germanii pregătesc un rival pentru Tesla Model S

de Daniel Popescu
Luni, 21.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen intenționează să dezvolte un model electric în cadrul proiectului Artemis al celor de la Audi pentru a lansa pe piață un rival pentru Tesla Model S, potrivit unor declarații făcute de CEO-ul Herbert Diess la o întâlnire cu managerii constructorului.

Volkswagen a organizat la sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire virtuală cu 15.000 de manageri, în cadrul căreia CEO-ul Herbert Diess a oferit o serie de detalii despre planurile de viitor.

Cel mai important subiect de discuție a fost dezvoltarea unui nou model electric care să fie produs la uzina de la Wolfsburg, care va fi adaptată în perioada următoare pentru a putea produce modele electrice.

Viitorul model electric va fi produs pe o versiune mai mare a platformei MEB, însă în același timp va fi integrat în proiectul Artemis condus de Audi. Diess a făcut și o comparație directă cu Tesla, întrucât a afirmat că "putem ține pasul cu Tesla și vom sta mai bine în termeni de costuri de producție".

De altfel, planul este ca un exemplar al noului model să fie produs în numai 10 ore, adică de două ori mai repede decât Volkswagen ID.3. Reducerea timpului va fi posibilă în special pin automatizarea unui număr ridicat de operațiuni.

Potrivit unor informații neoficiale, noul model electric va fi poziționat în gama deasupra versiunii de serie a prototipului ID Space Vizzion (foto) și va fi un rival direct pentru Tesla Model S. Modelul ar urma să aibă o producție de până în 500.000 de unități pe an și să fie lansat pe piață în 2025 sau 2026.

Via Electrive, Motor1

Comentarii (6)

  • Ceva nu se leaga aici - concurent pentru Model S cu target de vanzari de 500 mii anual - vazarile in acest segment sunt mult mai mici
    8 1
  • Marian
    Rivalitate maxima, dar parca electricele nu sunt de viitor.
    Mai dezvoltati ceva motoare bluemotion, ca sa aveti succes si pe piata din Romania.
    Trebuie sa va ganditi ca in viitor, va trebuie sa vindeti cuiva VW SH si romanii prefera diesel :))
    7 7
  • Edikkk
    Mă uitam la un Opel cu porcăria de motor ECO-FLEX care nu este decât un motor DIESEL ÎMPUŢIT, puturos şi plin de noxe


    Numai denumiri ECO TECH, BLUE MOTION, GREEN LINE și când colo dieseluri obosite şi foarte poluante.

    Mda.
    13 5
  • Daca reuseste VW sa produca un sedan care sa aiba autonomie electrica de 600-700 km ar fi bine sa se apuce cat mai curand de lucru.

    Daca vor sa aiba autonomie mai mica - la nivelul anilor 2025-2026 - mai bine sa stea in banca lor - vor exista atunci multi altii care sa produca aceste masini, de cursa lunga...
    11 2
  • Edikkk
    La ce bun autonomie 600 km când poţi avea 300-400 km și poţi încărca în 15 minute?
    1 4
  • unde incarci tu in 15 minute?!!!
    Cand vor face astia bateria aia care sa se incarce in 15 minute inseamna ca telefonul se va incarca in 3 minute. Nu mai spune! Vise taica, vise.
    Ce-ti mai place sa te amagesti singur. E si asta un aspect psihologic de studiat.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru