Detalii despre viitorul Nissan Juke: designul va fi cumințit și va fi introdus un motor de un litru

de Bogdan Mirică
Joi, 21.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan face ultimele pregătiri înainte de lansarea noii generații Juke. Modelul japonez va fi dezvoltat pe aceeași platformă cu fratele Qashqai și va beneficia de un design ușor cumințit.

Pionierul segmentului contemporan al SUV-urilor mici, actualul Nissan Juke se pregătește să ne spună ”adio”. Actuala generație are deja o carieră de șase ani, fiind introdus pe piață încă din anul 2010. De atunci și până acum, piața SUV-urilor mici s-a aglomerat extrem de tare, ceea ce înseamnă că urmașul lui Juke va avea o misiune grea.

Pentru a fi siguri că repetă succesul, japonezii vor păstra aspectul nonconformist, dar vor încerca să-l cumințească cu o serie de elemente pe care le găsim în prezent la celelalte modele din gamă. O susține chiar Shiro Nakamura, șeful de design Nissan. Potrivit lui Nakamura, partea frontală se va apropia mult de actualul Qashqai, dar bosajele vor fi la fel de largi, iar poziționarea farurilor va fi similară. Asta va ajuta mașina să fie ușor de recunoscut.

Noul Juke va fi construit pe platforma nouă a Alianței, adică CMF (Common Modular Platform). Asta înseamnă costuri de producție reduse, o masă totală mai mică și o lungime ceva mai mare, similară cu mai mult spațiu interior.

Arhitectura va putea găzdui motoare noi, cum este unitatea turbo de numai un litru pe benzină.

Dieselul va păstra capacitatea de 1.5 litri, iar printre versiunile potente se va afla și agregatul de 1.6 litri, cu 190 de cai putere sub capotă.

Interiorul va fi similar noilor modele Nissan, va avea materiale mai bune și va fi tehnologizat. Asta presupune un sistem multimedia cu multe posibilități de conectare, inclusiv suport Android Auto și Apple CarPlay.

Noua generație Nissan Juke ar putea fi anticipată de un concept în a doua jumătate a acestui an, în vreme ce versiunea de producție este așteptată oficial în 2017, cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, programat în martie.

via carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru