Detalii noi despre Audi A8: suspensie conectată la o cameră video și raza de bracaj a lui Audi A4

de Bogdan Mirică
Luni, 10.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi susține că noua generație A8 va dispune de o suspensie conectată la o cameră exterioară. Aceasta va ajusta rapid ținuta de drum la condițiile asfaltului.

Ne mai desparte foarte puțin timp până la debutul mondial al noii generații Audi A8. Prin urmare, este absolut normal să apară noi bucăți din puzzle-ul care alcătuiește limuzina germană.

Cea mai nouă scurgere de informații se referă la suspensia navei amiral, o componentă care introduce mai multe inovații în acest segment. În primul rând, vorbim despre o suspensie conectată la o cameră video.

Camera culege informații despre suprafața de rulare și apoi o transmite către suspensia activă, echipată cu patru motoare electrice independente, capabile să facă rapid trecerea între modurile confortabile și dinamice.

Urmareste Automarket
Prin intermediul camerei, suspensia poate acționa din timp și poate reduce vibrațiile resimțite la interior.
Potrivit germanilor, camera culege informații despre suprafața de rulare de 18 ori într-o secundă, iar ajustarea amortizoarelor durează câteva milisecunde.

Suspensia activă promite să reducă și mișcările caroseriei în momentul abordării virajelor, al frânării și al accelerării.

Mai mult, suspensia va lucra și împreună cu sistemele de siguranță. Atunci când este detectat un impact lateral iminent la o viteză de peste 24 de km/h, suspensia poate ridica cu 80 mm partea caroseriei care urmează a fi expusă. Astfel, germanii se asigură că impactul este direcționat către părțile mai solide ale mașinii: montanții și structura podelei. Rezultatul? Un șoc mai mic cu 50% pentru cei din interiorul mașinii.

La suspensia activă se adaugă și o direcție pentru puntea spate, care îmbunătățește manevrabilitatea și garantează o rază de bracare mai mică decât a lui Audi A4.

Comentarii (5)

  • N-am inteles ,de ce camera si nu un senzor...daca tot e vorba de milisecunde...pote senzorul ar intarzia cu o milisecunda
    2 2
  • Partea cu ridicarea caroseriei la impact lateral poate sa fie utila.

    In privinta suspensiei care se ajusteaza cu ajutorul camerei, nu stiu, la noi se va oferi pachetul "drumuri grele"? Daca se detecteaza o grupare uniforma de gropi, cum se vor gandi amortizoarele sa se ajusteze?

    Asta este ultimul teaser, in afara de cel de maine.
    11 1
  • Cata tehnologie dom'le.
    Nu mi-ar trebui nici gratis o astfel de masina. Cred ca as incepe sa plang cand vine vorba de intretinerea ei.
    6 1
  • Wooww Audi A8 .....


    Este electric? Sau măcar semi-electric?

    Nu... Tot motor termic, tot cutie de viteze, bleeeaaahhh


    Este autonom, măcar pe autostrada?

    Nu.... adică nu se ridică la nivelul celui mai bun Tesla care oferă acestea de ceva timp.

    Aşteptăm mâine ştirea cu şaiba din dreapta....
    7 12
  • Mda, cei cu votul negativ sunt cei care ard oxigenul copiilor lor şi ny le pasă, pentru că egoul lor contează mai mult decât planeta asta şi toate mamiferele de pe ea
    2 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru