Din România în SUA: picturile în cafea ale lui Adrian Mitu vor povesti istoria BMW și peste Ocean

de Cornel Șocariciu, Foto | Florin Vitzman
Joi, 18.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pictorul român Adrian Mitu a surprins cei 100 de ani BMW în 101 picturi în cafea. Colecția impresionantă a plecat în SUA.

BMW are o istorie impresionantă, iar cei 100 de ani pe care producătorul bavarez i-a împlinit în 2016 au atras o serie de evenimente impresionante. În România, artistul Adrian Mitu a fost cel care a expus cel mai plăcut istoria de 100 de ani a BMW. Cum a reușit acest lucru? Prin intermediul a 101 de picturi în cafea ce reprezintă nu doar mașini de curse legendare, victorii sau eroi din motorsport, ci și povești mai puțin cunoscute.

Proiectul prin care au fost realizate celor 101 de picturi s-a consumat pe parcursul a 30 de zile de sesiuni live, sesiuni pe care publicul le-a putut admira îndeaproape într-unul dintre mall-urile din Capitală.

"Pentru mine, cafeaua este un simbol al energiei care se potriveşte perfect cu tema BMW Motorsport. Este o tehnică definitorie pentru mine: nu doar rezultatul final este important, există şi o poveste în spatele stilului meu de a picta. Mai mult, nuanţele calde de cafea contrastează cu acuarelele reci şi oferă o modalitate excelentă de a accentua părţi din tablou pentru a direcţiona atenţia privitorului.

Acestea sunt ingredientele acestei aventuri frumoase, expoziţia «Blue Coffee». Numele a fost inspirat de tehnica mea şi culoarea definitorie pentru BMW - albastru", a explicat la final pictorul Adrian Mitu.

Acum, cele 101 picturi au plecat în SUA, iar din 22 mai vor putea fi admirate și de fanii BMW de peste Ocean. Evenimentul se numește Heroes of Bavaria: 75 Years of BMW Motorsport și a fost gândit de BMW Car Club of America Foundation. Picturile românului Adrian Mitu vor fi puse în scenă alături de modele BMW din motorsport care au făcut furori în trecut.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru