Dincolo de Suedia: Volvo va produce mașini electrice în Slovacia

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat, oficial, că va deschide o fabrică nouă de mașini electrice în Slovacia. Aceasta va fi a treia uzină a constructorului suedez din Europa, iar investiția în fabrica de lângă Kosice valorează circa 1.2 miliarde de euro.

Constructorul suedez se pregătește să deschidă o nouă fabrică în Europa, mai exact în apropiere de orașul Kosice din Slovacia. La noua uzină vor fi construite viitoarele modele electrice ale mărcii, iar aceasta este cea de-a treia fabrică din Europa pentru Volvo. Constructorul suedez deține uzine în orașul Torslanda din Suedia și o uzină în Belgia, la Ghent.

Volvo a investit 1.2 miliarde de euro pentru înființarea noii uzine. Construcția ei va începe în 2023, urmând ca echipamentele necesare și liniile de asamblare să fie construite în 2024. Uzina își va începe activitatea în 2026, iar acolo va fi produsă viitoarea generație de modele electrice ale scandinavilor.

Noua uzină va avea o capacitate de producție de 250.000 de mașini pe an și permite extinderea facilităților sale pentru viitorul îndepărtat. Aceasta este cea de-a cincea fabrică de mașini din Slovacia, iar Volvo a ales această țară datorită apropierii față de mai mulți furnizori importanți.

Mai mult, noua uzină va fi alimentată exclusiv cu energie neutră în carbon.

Volvo dorește să devină o marcă pur electrică până în 2030 și să fie neutră în carbon până în 2040. De asemenea, constructorul suedez dorește să vândă până la 1.2 milioane de mașini pe an până la jumătatea deceniului curent.

via Volvo

Comentarii (2)

  • aplauze!!!!

    slovacia e o tara desteapta. s-a ales cu o investitie de mare viitor de la un producator de top.
    14 1
  • Catalin
    Deee sap-tee aaani nee-goo-ciii-eezzz cuuu skaaan-dii-naa-vuul șii nii-miic maain bruu-deer !
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru