Directorul biroului de reglementare pentru emisii de la Volkswagen, arestat în SUA pentru fraudă şi conspiraţie în cazul Dieselgate

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 10.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oliver Schmidt, şeful departamentului de reglementare legală din cadrul Volkswagen, a fost arestat în SUA pentru că nu a informat autorităţile americane că producătorul german fraudează testele de emisii.

La mai bine de un an de zile de la izbucnirea scandalului Dieselgate, oficialii Volkswagen încep să fie traşi la răspundere.

După ce unul dintre directorii diviziei din Coreea de Sud a fost condamnat la închisoare pentru 18 luni, Oliver Schmidt, directorul biroului de reglementare legală între 2014-2015, a fost arestat în Statele Unite de către FBI sub acuzaţia de fraudă şi conspiraţie împotriva statului american.

Potrivit unui raport FBI, în 2015, la apariţia primelor dovezi că Volkswagen trişează testele de emisii, Schmidt a trimis un email în care a întrebat un alt oficial Volkswagen dacă vor recunoaşte că au falsificat testele. "În primul rând ar trebui să decidem dacă suntem oneşti. Dacă nu suntem cinstiţi, totul rămâne la fel ca până acum", a scris el în respectivul mail.

Urmareste Automarket
În cele din urmă, la o întâlnire cu oficialii Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Statele Unite, Schmidt a explicat că diferenţele dintre testele oficiale şi cele realizate de EPA au cu totul alte cauze decât folosirea unor dispozitive pentru trucarea emisiilor.

"În vara anului 2015, Schmidt [...] a indus în eroare oficialii de reglementare ai Statelor Unite prin oferirea unor motive, altele decât cele că Volkswagen a trişat intenţionat testele de emisii din Statele Unite, pentru ca Volkswagen să poată să vândă în continuare maşini diesel în Statele Unite", precizează FBI.

Pentru moment, oficialii Volkswagen au refuzat să comenteze în mod direct situaţia din Statele Unite şi s-au limitat să afirme că vor continua cooperarea cu autorităţile.

"Volkswagen continuă să coopereze cu Departamentul de Justiţie al SUA pe măsură ce lucrăm pentru a rezolva problemele care ne-au mai rămas în Statele Unite.

Nu ar fi potrivit să comentăm despre investigaţiile curente sau să discutăm lucruri personale", au precizat oficialii Volkswagen.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • La noi n-ar fi fost arestat nici daca vindea rahat impachetat marca VW...
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru