Doliu în lumea auto: legendarul pilot Stirling Moss a decedat la 90 de ani

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 12.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Legendarul pilot britanic Stirling Moss a decedat la vârsta de 90 de ani, în urma unei lungi suferințe. “Cel mai mare pilot care nu a câștigat niciodată un campionat mondial de Formula 1” a fost de patru ori vicecampion F1 în perioada 1955-1961. Sir Stirling Moss a avut 212 victorii în cele 529 de curse la care a participat în carieră.

Doliu în lumea auto. O legendă a Formulei 1, fostul pilot britanic Stirling Moss, a încetat din viață în această dimineață de duminică (12 aprilie), la reședința sa din Londra, decesul fiind anunțat de soția sa în presa britanică.

Unul dintre cei mai buni piloți din toate timpurile, Sir Stirling Moss este considerat și “cel mai mare pilot care nu a câștigat titlul de campion mondial al Formulei 1”.

În perioada 1955-1961, Moss a fost vicecampion mondial F1 de 4 ori. De-a lungul carierei sale, a obținut victoria de 212 ori în cele 529 curse la care a participat.

Câștigător al Marelui Premiu de la Monte Carlo în 1961, Moss a fost nevoit să-și încheie cariera în 1962 după un accident la Goodwood, în urma căruia a stat în comă pentru o lună și apoi parțial paralizat pentru 6 luni.

Potrivit presei britanice, decesul a survenit după o suferință de mai mulți ani, ca urmare a unei infecții dobândite în 2016.

Via Daily Mail, Independent

Comentarii (4)

  • Pacat,unul dintre cei mai tari piloti alaturi de Fangio!
    9 0
  • https://youtu.be/jeqKWhfDyV4
    5 0
  • Un mare, mare pilot. Nu stiu daca mai exista multi care se pot compara cu el.
    RIP!
    9 0
  • Cate lumi mai sunt pe lumea asta in afara lumii auto?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru