DS prezintă conceptul electric Aero Sport Lounge: SUV cu 680 de cai putere și autonomie de 650 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: DS
Miercuri, 26.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS a publicat imagini cu noul concept electric Aero Sport Lounge, care oferă 680 de cai putere și o autonomie de 650 de kilometri.

La numai două zile după prezentarea oficială a sedanului de lux DS 9, brandul premium al Grupului PSA Peugeot-Citroen recidivează cu un concept electric pentru care nu are planuri să-l lanseze în versiune de serie.

Prin urmare, DS Aero Sport Lounge este doar un exercițiu de design sub forma unui SUV coupe cu o lungime de 5 metri și un design realizat în special pentru scopuri aerodinamice.

Partea frontală iese în evidență prin înlocuirea grilei cu un ecran care afișează logo-ul DS și prin farurile DS LED Matri Vision, în timp ce jantele au 23 de inch și un design inedit.

Constructorul francez nu a publicat nicio imagine cu interiorul conceptului, însă afirmă în comunicatul de presă care însoțește fotografiile că există câte un ecran pentru fiecare ocupant, în timp ce oglinzile laterale au fost înlocuite cu camere video.

În schimb, DS oferă o serie de detalii interesante despre specificatile tehnice. Conceptul utilizează un motor electric inspirat din cel folosit în competiția de monoposturi electrice Formula E, iar acesta generează 500 kW, echivalentul a 680 de cai putere.

Cu un astfel de motor electric, DS Aero Sport Lounge este capabil să ajungă de la 0 la 100 km/h în numai 2.8 secunde, în ciuda dimensiunilor sale generoase.

Între timp, bateria de 110 kWh este poziționată sub podea și asigură o autonomie oficială de 650 de kilometri.

Via DS

Comentarii (9)

  • Frumos design, daca s-ar pastra si pe versiunea de serie....
    6 0
  • fan skoda
    @automarket

    "La numai două zile după prezentarea oficială a sedanului de lux DS 9,"

    Este dupa o zi. :)
    1 3
  • @fan skoda
    Ce mai face portbagajul ala de Octavia, tot mare, tot mare?

    Dupa ultimul comentariul al tau pare mai plin decat dovleacul ala de il numesti tu cap

    Sunt 2 zile...ignorantule!
    2 1
  • fan skoda
    @@fan skoda

    De pe 25 si pana pe 26 este o zi. Astazi este 26 iar ieri a fost 25. Deci ce tot vorbesti ? Astazi este miercuri iar ieri era marti. O zi ! :) Aceasta stire cu conceptul DS a aprut miercuri, 26 iar stirea cu DS 9 a aparut marti, 25 februarie. Deci despre ce vorbesti ? A, ca marti si miercuri sau 25 si 26 februarie sunt doua zile, aia e altceva. Dar este vorba de azi si de ieri, adica cu o zi in urma.
    1 4
  • @fan skoda
    Mai Bula, ia d'aici:

    https://www.whatcar.com/news/2021-ds-9-luxury-car-revealed-price-specs-and-release-date/n21060
    https://www.youtube.com/watch?v=Dx1T75TqjZE
    0 0
  • fan skoda
    @@fan skoda

    Asta e altceva ! Pe Automarket a aparut, marti 25, stirea cu DS 9, dar defapt era de deja pe net. Multumesc ! (chiar daca mai injurat). Am crezut ca se refera la cand a aparut stirea pe automarket.ro, nu cand a aparut pe net. De aceea am sesizat greseala, care aparent, nu este o greseala.
    2 0
  • @fan skoda
    La numai două zile după prezentarea oficială (!!!!) a sedanului de lux DS 9

    Nu e niciun " altceva".
    1 0
  • pacman
    Mai tineti minte cand a aparut conceptul Dacia Duster?? am fost mindfucked, crezand ca asa va arata si in realitate. De atunci nu mai dau nici doi bani pe aceste "concepte". Hai sa vedem marfa propriu zisa si apoi ne putem minuna pe buna dreptate, nu la schite 3D pe monitoare, si "specificatii tehnice" de avioane. Si in realitate aoleu sa vezi ca nu putem face bateriile pentru ca cutare, nu putem pastra designul acesta pentru ca cutare, nu se poate accelera in 2.8 s pentru ca se rupe lantu :))) Ma rog.... Schitele arata bestial, nu am ce sa zic!
    3 2
  • @pacman
    Citroen DS5, Peugeot 3008, Toyota CHR, Mazda3, Honda E sunt cateva exemple care ne demostreaza ca un concept poate ajunge in mare masura pe piata.

    Dar sunt concepte si concepte iar bunul simt ne poate spune ca unele n-au nici o sansa (fiind doar studii de design), unele sunt doar sursa de inspiratie iar altele (asa cum ti-am enumerat mai sus) devin chiar modele de serie cu modificari inerente legate de siguranta, confort, ergonomie, etc.

    Daca de la conceptul Duster de acum 9 ani si pana astazi nu ti-ai dat seama ca nu tot ce zboara se mananca.....hmm. Te-as intreba de concepturile americane din anii '60 dar mi-e ca te pierd pe drum.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru