Feedback

După acuzele germanilor, Italia îşi apără copiii: "Fiat respectă integral regulile europene legate de emisii"

Publicat Miercuri, 08.06.2016
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
După acuzele germanilor, Italia îşi apără copiii: "Fiat respectă integral regulile europene legate de emisii" - Poza 1
Acuzați de germani că folosesc o portiță din regulamentul european privind emisiile, cei de la Fiat sunt apărați de autoritățile din Italia: "Excludem orice procedură înșelătoare".

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania a efectuat recent o serie de teste la motoarele diesel folosite de mai mulţi constructori, pentru a afla dacă există şi alţi producători pe lângă Volkswagen care apelează la diverse metode pentru trucarea emisiilor.

Presa germană a evidenţiat că Opel şi Fiat au profitat de o prevedere a legislaţiei pentru a opri sistemele pentru emisii atunci când motorul ajungea la o anumită temperatura.

La vremea respectivă, Opel a susţinut că nu foloseşte aceasta prevedere pentru a trişa testele de emisii, în timp ce reprezentanţii Fiat au refuzat să se întâlnească cu oficialii germani pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Constructorul a precizat că răspunde doar în faţa autorităţilor italiene, care în cele din urmă au oferit un răspuns oficial.

Urmareste Automarket
Graziano Delrio, ministrul Transporturilor din Italia, afirmă că testele realizate pe motoarele diesel au demonstrat că Fiat nu foloseşte dispozitive pentru trucarea emisiilor şi că respectă integral normele de poluare. "Nu au fost găsite niciun fel de dispozitive pe modelele diesel ale altor constructori, cu excepţia modelelor Volkswagen deja identificate. Maşinile Fiat au fost conforme cu procedurile pentru emisii în timpul testelor realizate în timpul condusului. Am exclus orice procedură înşelătoare", a precizat el.

Via Automotive News


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru