După DS 7 Crossback, francezii își permit să promită: DS pregătește un supercar hibrid care să rivalizeze cu BMW i8

de Daniel Popescu
Joi, 02.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS intenționează să lanseze mai multe modele în viitorul apropiat, printre care și un supercar hibrid care să aibă drept rival BMW i8. "Dacă facem un supercar, va avea un design unic", spun oficialii mărcii.

Doar două zile au trecut de la prezentarea oficială a lui DS 7 Crossback, primul SUV european al mărcii, care oferă un design unic în acest segment. Curajul francezilor de a prezenta un model diferit de ceea ce eram obișnuiți până acum nu se preste însă aici.

O serie de informații dezvăluite de publicația Auo Express indică faptul că DS pregătește mai multe modele noi pentru următorii ani, printre care se numără și un supercar. Pentru moment se cunosc puține detalii oficiale, însă Grupul PSA Peugeot-Citroen, care include și marca DS, a încheiat un parteneriat cu 3 companii pe baza unui program finanțat de Guvernul Canadei cu 16 milioane de dolari canadieni (circa 11 milioane de euro).

Urmareste Automarket
Programul prevede dezvoltarea de componente electrice pentru mașini de serie, astfel că una dintre ipoteze este că noul supercar va avea propulsie hibridă și o putere totală de peste 600 CP, urmând astfel să devină un rival pentru BMW i8.
"Este o posibilitate, dar este prea devreme să vorbim despre asta", s-a limitat să afirme CEO-ul Yves Bonnefont.

În privința designului, principala ipoteză este ca DS se va inspira din conceptul E-Tense (foto) prezentat la Salonul Auto de la Geneva de anul trecut. Cert este că oficialii DS anunța ceva unic în materie de design. "Dacă avem un supercar, nu va fi ca niciunul alt supercar în privința designului", afirmă Arnaud Ribault, vicepreședintele de vânzări și marketing.

Via BMWBlog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru