După Formula E și Raliul Dakar urmează Marele Circ: Arabia Saudită vrea să găzduiască curse de Formula 1 din 2023

de Daniel Popescu, Foto: Qiddiya Investment Company
Duminica, 19.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Arabia Saudită a prezentat planul general al unui circuit pe care vrea să găzduiască curse de Formula 1 începând din sezonul 2023. Statul din Orientul Mijlociu găzduiește deja curse de Formula E și Raliul Dakar.

Arabia Saudită a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că intenționează să construiască un complex comercial de amploare pentru entertainment în localitatea Qiddiya, situată la aproape 50 de kilometri de capitala Riyadh.

Noul complex va integra și un circuit de Formula 1, iar reprezentanții statului susțin că acesta ar putea găzdui curse de Formula 1 începând din sezonul 2023. "Proiectul nostru din Qiddiya este pe drumul cel bun și va fi gata la începutul lui 2023", a declarat Mike Reininger, CEO-ul companiei aflate în spatele proiectului.

Designul circuitului a fost realizat de fostul pilot Alex Wurz, care a participat vineri la un eveniment de promovare a cursei alături de numeroși alți piloți sau foști pilot de Formula 1, printre care se numără Damon Hill, David Coulthard, Nico Hulkenberg sau Romain Grosjean.

În plus, CEO-ul Formulei 1 a vizitat Arabia Saudită încă de anul trecut pentru a discuta despre un astfel de proiect.

În ultimii ani, Arabia Saudită a pătruns puternic în lumea sporturilor cu motor.

Statul din Orientul Mijlociu găzduiește o etapă a competiției de monoposturi electrice Formula E începând din sezonul 2018-2019, iar începând din acest an găzduiește Raliul Dakar, cea mai dură competiție de rally-raid din lume, pe baza unui contract pe 5 ani.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Numai ai nostrii nu realizeaza beneficiile turistice ale punerii pe harta unui spectacol international . Noi avem babe pupatoare de moaste care au reusit prin plangeri colective sa interzica FIA GT Championship din Bucuresti, eveniment care aducea doar taxa de participare 20mil Eur. Doar zic - e un efort de 1 weekend - nu a facut nimeni scandal cand au blocat 4 zile la catedrala.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru