E-Legend EL1 este o viitoare mașină electrică, cu 816 CP, inspirată de celebrul Audi Sport Quattro

de Alexandru Monenciu
Luni, 28.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Quattro este unul dintre cele mai celebre modele lansate vreodată de producătorul din Ingolstadt. Acum va inspira o nouă mașină electrică, denumită E-Legend EL1.

După o idee a inginerului Jorg Bensinger, Audi a lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 1980 modelul Quattro. Până în 1991, Audi Quattro a scris istorie atât pe șosea, dar mai ales în Campionatul Mondial de Raliuri.

Acum, legendarul model al producătorului din Ingolstadt a fost folosit ca sursă de inspirație pentru o viitoare mașină cu zero emisii. Numele său este E-Legend EL1 și, din punct de vedere estetic, se pot vedea mai multe asemănări cu originalul Quattro Sport.

E-Legend EL1 va fi echipat cu trei motoare electrice (unul pe puntea față și două pe spate) care vor dezvoltă în total 816 CP. Compania din spatele viitorului model susține că va atinge 100 de km/h în 2.8 secunde, iar repriza 0-200 km/h va dura mai puțin de 10 secunde.

Sistemul de propulsie va integra un acumulator de 90 kWh care va folosi aceeași tehnologie de 800 V ca și Porsche Taycan. Autonomia va fi de până la 400 de kilometri, sau două ture complete a circuitului Nurburgring (modul de rulare SportPlus), după cum susține producătorul.

Compania E-Legend urmează să asambleze doar 30 de exemplare, iar prețul unuia va porni de la 1 milion de euro.

Primele mașini vor fi finalizate pe parcursul anului viitor.

via Carscoops

Comentarii (6)

  • asta e o electrica pe care mi-as lua-o , chiar daca nu e 5 in linie
    7 2
  • netam-nissan
    cum ”este o viitoare mașină” când viitorul nu-i prezentul și un rendering nu-i măcar prototip?
    altfel e haioasă deci aveți gusturi bune dle someone32, plus nici prea scumpă nu-i la un milion, hai două cu inflația până apare prin 2035 conform Agendei 2030.
    și autonomia e fantastică, 40 km pe circuit de la ăia 400 reali oricum doar în vise.
    13 2
  • Mai dati si stiri cu V10 5L TDI, ca mor romanii vazand doar stiri cu electrice.
    Ei sunt obisnuiti ca motoarele de peste 500 CP sa fie stoarse din Diesel+4 turbine :))
    Bine, asta e masina de 1 milion, nu si-o pot permite cei ce iau BMW Diesel la 3000€ si se duc cu bidonul de 2 litri la benzinarie sa mai dea o tura prin cartier.
    4 19
  • Edikkk
    Nice!
    2 10
  • ia cu lamaie tati sa nu ti se faca rau de indignare
    10 2
  • Seriff
    Vali, in timp ce tu si alti hipsteri eco o sa va certati pe statiile de incarcare de la kaufland, noi cei cu diesel vom fi pe plaja, asta e realitatea, doare nu?
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru