Ediția specială Alpine A110 Legende GT revine în 2021 cu 292 CP și producție limitată la 300 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 12.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine A110 este disponibil, din nou, în ediția specială Legende GT. Modelul francez va fi replicat în doar 300 de exemplare și costă cel puțin 71.600 de euro în Franța.

În luna martie a anului trecut, Alpine A110 a primit două ediții speciale: A110 Color Edition și A110 Legende GT. Aceasta din urmă s-a întors și în 2021, mai puternică și mai bine echipată decât înainte. Și mai rară, având în vedere că francezii vor asambla doar 300 de exemplare.

Noul Alpine A110 Legende GT este echipat cu propulsorul de 1.8 litri, turbo, de pe A110S. Asta înseamnă că cel de la volan are la dispoziție 292 de cai putere (+40 comparativ cu ediția de anul trecut) și 320 Nm cuplu.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 4.4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Sistemul de evacuare și frânele cu etriere aurii sunt preluate tot de la A110S.

Din punct de vedere estetic, Alpine A110 Legende GT este disponibil în două nuanțe exterioare: Albastru Abyss, cu piele Maro Amber la interior, și Gri Mercury Mat cu tapițerie din piele neagră și cusături argintii. Indiferent de alegerea făcută, jantele Grand Prix au diametrul de 18 inch.

Că tot am pomenit de habitaclu, regăsim aici scaune Sabelt Comfort, plafon îmbrăcat în Dinamica (microfibră care imită pielea întoarsă), ornamente din fibră de carbon și o placă inscripționată care atestă exclusivitatea acestui model.

De asemenea, lista cu dotări standard include un sistem audio Focal, cameră video pentru mersul înapoi și senzori de parcare față/spate.

În Franța, noul Alpine A110 Legende GT pornește de la 71.600 de euro și poate fi rezervat prin intermediul unei aplicații dedicate.

via Alpine

Comentarii (2)

  • Habarnistu'
    Daca era limitata din fabrica la 180km/h o luam!
    10 3
  • Renauluționu lui Luca de Meo văz că e-n floare și la Alpine, scumpit pe zi ce trece spre orizontul Porsche Cayman.

    Mașina nu-i deloc rea ce-i drept, dar vânzările-s pe tobogan (de la vreo 4.400 în 2019 la sub 1.400 anul trecut.)

    Unii acuză mecanica ”banală” de Megane RS 1.8 la juma” de preț, alții -- reclama cam absentă, în condițiile epuizării stocului de clienți nostalgici ai celebrei mărci... odinioară (de care cei tineri nu prea mai au habar).

    Părerea mea: o duceau mai bine dacă rămâneau la soluția 2+2 locuri și ofereau c.v. manuală măcar opțional.
    29 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru